Connect with us

Undă verde pentru proiectarea parcului industrial de la Lețcani

Parcul industrial va fi construit înainte de intrarea în comuna Lețcani

Proiecte publice

Undă verde pentru proiectarea parcului industrial de la Lețcani

O firmă din Iași va întocmi proiectul tehnic și detaliile de execuție pentru parcul industrial de lângă Lețcani. Investiția aparține Consiliului Județean, iar proiectul stagnează de mai mulți ani. Amplasamentul parcului industrial se află la drumul european, înainte de intrarea în Lețcani, pe partea dreaptă pe sensul de mers dinspre Iași.

Amplasamentul investiției:

CJ are undă verde să semneze contractul după ce Consiliul Național pentru Soluționarea Contestațiilor (CNSC) a respins sesizarea unui participant la licitație. În contestație, Sigm-Home Project SRL din Suceava a invocat, printre altele, prețul neobișnuit de mic ofertat de adjudecatarul procedurii.

Inițial, administrația județeană a estimat prețul contractului la peste 277.000 lei. Oferta cea mai mică a venit de la firma ieșeană S&M Expert Project SRL, respectiv de 133.000 lei. În schimb, societatea suceveană, clasată pe locul III, a ofertat 175.000 lei. De menționat că la licitație au participat, în total, cinci firme.

Potrivit ofertei, proiectul tehnic ar urma să fie gata în 30 de zile, ceea ce ar permite CJ să lanseze licitația de execuție în primăvara acestui an.

„Iași Industrial Park” va fi amenajat pe o suprafață de 18,6 ha pe raza comunei Lețcani. Potrivit studiului de fezabilitate, aprobat în aprilie 2017 de către CJ, valoarea totală investiției se ridică la 22,4 milioane lei. Proiectul este eșalonat pe doi ani.

Planul parcelar:

Parcul industrial va fi construit în partea estică a Lețcaniului și va beneficia de un gard de împrejmuire cu o lungime de 2,7 km. În incinta parcului va fi un drum interior de aproape un kilometru. Potrivit studiului de fezabilitate, parcul va avea o clădire administrativă (16×19 metri, suprafață desfășurată de 621 mp) și o parcare pentru camioane (suprafață de 1.200 mp pentru 8 camioane – de menționat că fiecare rezident al parcului își va face propria parcare pentru camioane în incintă). Racordarea la rețelele de utilități se va face prin extinderea celor existente la DJ 248B și DN28.

Ideea unui parc industrial a fost vehiculată încă de pe vremea fostului președinte al CJ Constantin Simirad, inițiatorul fiind un consilier personal al acestuia, Tiberiu Brăilean. Ulterior, un alt președinte al CJ – Cristian Adomniței – a început demersurile efective pentru implementarea proiectului, dar inițiativa a stagnat inclusiv din cauza unei suprapuneri cu traseul viitoarei autostrăzi Iași – Tg Mureș. Despre istoricul proiectului puteți citi AICI. De asemenea, puteți consulta AICI site-ul oficial al „Iași Industrial Park”, site lansat în anul 2014.

Apartamente de vânzare Iași: oferte actualizate

Descoperă LAPIS Residence - un ansamblu rezidențial de top

Articole din categoria Proiecte publice

To Top