Connect with us

Un serviciu al Primăriei va fi închis: o clădire din Centru intră în conservare

Proiecte publice

Un serviciu al Primăriei va fi închis: o clădire din Centru intră în conservare

Municipalitatea va închide Baia Comunală. Anunțul a fost făcut de primarul Mihai Chirica în timpul dezbaterilor publice privind bugetul pe 2018. Însă, obiectivul a fost închis încă de la 1 ianuarie. Plenul Consiliului Local (CL) va aproba mâine, 30 ianuarie, o hotărâre care va consfinți sfârșitul acestei activități derulate de Primărie.

Mihai Chirica a motivat că principalul motiv constă în pierderile de 200.000 euro/an. În același timp, foarte puțini ieșeni mai folosesc Baia publică, a susținut edilul. Despre viitorul clădirii, el nu a dat detalii, dar una dintre posibilități pare a fi amenajarea imobilului astfel încât să se deruleze activități specifice Spitalului de Recuperare.

Alte motive țin de starea precară a clădirii și a dotărilor din interior, precum și faptul că veniturile au fost mult mai mici decât cheltuielile.

„După închidere, obiectivul va fi pus în conservare rămănând în administrarea Direcției Exploatare Patrimoniu”, este singura informație din proiectul HCL despre viitorul clădirii.

Cu ocazia dezbaterilor publice, Mihai Chirica a mai anunțat că va fi închisă și Cantina de ajutor social. Aici, zilnic, 196 de asistați sociali beneficiau de o masă caldă, acest lucru fiind o obligație legală a municipalității. În schimb, primarul a precizat că, legal, instituția trebuie să asigure o masă în valoare de 12,4 lei, dar costurile la cantină ajung la 25 lei, ceea ce generează pierduri anuale. În consecință, primarul vrea desființarea cantinei și transformarea acesteia într-o sală de sport pentru Liceul Economic nr. 2. În același timp, masa zilnică pentru asistații sociali va fi furnizată prin intermediul unui parteneriat cu o organizație neguvernamentală, nenominalizată încă.

Apartamente de vânzare Iași: oferte actualizate

Urmărește știrile APIX.ro pe WhatsApp

Articole din categoria Proiecte publice

Hover Image with Link

Trafic

Tu știi în ce cartier stai?

Facebook

Cele mai citite articole din ultima lună:

To Top