Connect with us

Unde va fi construită noua clădire a patronului de la Moldova Center

Amplasamentul este în spatele Liceului Alecsandri, spre str. Sf. Sava

Investiții private

Unde va fi construită noua clădire a patronului de la Moldova Center

Proprietarul „Moldova Center” pregătește un proiect pentru realizarea unei noi clădiri de birouri în vecinătatea actualului imobil. Apix.ro a analizat numerele cadastrele din certificatul de urbanism obținut de recent de către Rivium Galeria Mall SRL și vă prezintă astăzi amplasamentul.

După cum se poate observa din schiță, este vorba despre actuala parcare privată din spatele Liceului „Vasile Alecsandri” (cu deschidere la str. Costache Negri), amplasamentul cuprinzând mai multe proprietăți și în zona de nord spre str. Sf. Sava.

Din estimările Apix.ro, cele 8 terenuri care figurează în actul urbanistic au o suprafață totală de circa 2.500 mp.

Deocamdată, proiectul este în fază incipientă, fiind obținut doar certificatul pentru întocmirea planului urbanistic zonal al cărui obiect constă în „construire clădire birouri pe teren proprietate”.

Rivium Galeria Mall aparține omului de afaceri Gheorghe Iaciu care controlează prin intermediul unui off-shore (Afaredo LTD). Acum cinci ani, Iaciu a achiziționat „Moldova Center” și a investit, conform propriilor declarații, 15 milioane euro în reconversia clădirii dintr-un mall într-un imobil modern de birouri.

După realizarea investiției, Rivium a înregistrat, în ultimii trei ani, un profit cumulat de peste 4,1 milioane euro.

Apartamente de vânzare Iași: oferte actualizate

Urmărește știrile APIX.ro pe WhatsApp

Articole din categoria Investiții private

To Top