Connect with us

Va recupera PMI parcul Băncilă? Propunere de schimb de terenuri

Parcul este singura oază de verdeață a locuitorilor din zonă

Spații verzi

Va recupera PMI parcul Băncilă? Propunere de schimb de terenuri

Primăria ar putea intra în proprietatea parcului Octav Băncilă, spațiu verde aflat între str. Străpungere Silvestru și șos. Arcu, în lateralul pasajului Băncilă. Spațiul verde are o suprafață de peste 4.000 mp și se află în administrarea Primăriei, dar în proprietatea privată a lui Ioan Zapodeanu.

În imaginea de mai jos, parcul este evidențiat cu culoarea verde, în timp ce roșu și albastru reprezintă suprafețe de teren unde există în plan proiecte imobiliare:

Primarul Mihai Chirica a susţinut că, în 2019, va fi propus un schimb de terenuri între municipalitate şi Ioan Zapodeanu. Contactat telefonic de „Ziarul de Iași”, omul de afaceri a precizat că este de acord cu ideea unui schimb de terenuri, dar a subliniat că trebuie făcute evaluări, iar suprafeţele ce vor face obiectul schimbului să aibă aceeaşi valoare.

De precizat că, în prezent, terenul este în litigiu, dar Zapodeanu a câştigat, în primă instanţă, dreptul de proprietate asupra bunului. Pe teren se află mai mulţi arbori, iar, de-a lungul timpului, au fost făcute unele alei şi a fost amplasat mobilier urban, dar spaţiul verde prezintă numeroase degradări.

În noul Plan Urbanistic General (PUG), document aflat în faza de avizare, Primăria a dat undă verde la construcții înalte.

Urmărește știrile APIX.ro pe WhatsApp

Articole din categoria Spații verzi

Trafic

Facebook

Tu știi în ce cartier stai?

Cele mai citite articole din ultima lună:

To Top