Connect with us

VIDEO. UAIC va cheltui 1,2 milioane euro pentru reabilitarea Casei Universitarilor

Constructorul ar putea fi ales până în luna iulie 2018 (foto: ZdI)

Proiecte publice

VIDEO. UAIC va cheltui 1,2 milioane euro pentru reabilitarea Casei Universitarilor

Universitatea „Al. I. Cuza” va lansa în următoarea perioadă o licitație pentru lucrări de reabilitare a Casei Universitarilor Iași (CUI) din Copou. Din informațiile apix.ro, instituția de învățământ superior a alocat în acest sens o sumă de 5,46 milioane lei, fără TVA. Termenul estimat pentru finalizare procedurii și desemnarea unui constructor este sfârșitul lunii iunie 2018.

CUI este o clădire de patrimoniu construită la începutul anilor 1800. Imobilul a intrat în posesia UAIC în aprilie 2016 după un proces în instanță care a ținut peste 18 ani. Din 1998, clădirea a fost în administrare privată, o firmă (Compact Impex SRL) semnând în acest sens un contract de asociere în participațiune cu Ministerul Educației pentru desfășurarea de „activități de alimentație publică și alte servicii”.

„Proiectul de arhitectură a fost realizat din fonduri proprii, echipa a căutat inclusiv în arhivă pentru a vedea cum arătau clădirile la vremea respectivă. Am reușit deja să obținem suma necesară pentru a scoate la licitație proiectul tehnic, iar până în primăvară ne așteptăm să începem licitația pentru execuția lucrărilor la Casa Universitarilor”, declara, în decembrie 2016, rectorul UAIC, Tudorel Toader.

Conducerea Universității intenționează găzduirea, în spațiul respectiv, a Centrului Cultural UAIC, ce va cuprinde săli de conferință și de ateliere pentru activități sociale, academice și de cercetare.

Cum va arăta CUI:

Urmărește știrile APIX.ro pe WhatsApp

Articole din categoria Proiecte publice

Hover Image with Link

Trafic

Facebook

Tu știi în ce cartier stai?

Cele mai citite articole din ultima lună:

To Top