Connect with us

Grădinari: Lucrările la blocurile PMI încep anul acesta

În această zonă vor apărea 16 tronsoane de bloc

Proiecte publice

Grădinari: Lucrările la blocurile PMI încep anul acesta

Lucrările la primele patru tronsoane de bloc din Grădinari pot demara până la sfârșitul primăverii. Este vorba despre programul pe care Primăria l-a demarat în 2016 și care prevede construirea a 16 blocuri cu 288 de apartamente în spatele și în lateralul actualelor blocuri ANL din Grădinari.

Citește și Planul de trafic pentru Zona Industrială și Bularga (III)

Amplasamentul investiției:

Pentru primele patru tronsoane, care înseamnă 36 de apartamente, Primăria a organizat anul trecut o licitație de proiectare și execuție lucrări. Procedura a fost adjudecată de asocierea de firme formată din Elitconstruct SRL (Vaslui), Artehnis SRL (Iaşi), Opal Construct SRL (Constanţa) şi Proelectro-TRM SRL (Vaslui).

Citește și Ansamblu de blocuri cu 8 etaje în Zona Industrială

Între timp, asocierea a finalizat Planul Urbanistic Zonal (PUZ), document ce a fost aprobat deja de Comisia de urbanism și, cel mai probabil, în ședința plenului Consiliului Local din luna aprilie, va fi aprobat și de către consilierii locali. Ulterior, constructorul va putea demara efectiv lucrările, termenul de execuție fiind de 24 de luni. Cele patru tronsoane de bloc se află în partea spre Pod Metalurgie, la str. Grădinari.

După cum menționam mai sus, proiectul celor patru tronsoane face parte dintr-un program anunţat de municipalitate, în 2016, cu privire la amenajarea, în total, a 288 de apartamente în 16 tronsoane. Cele 36 de apartamente din prima fază sunt destinate tinerilor din sănătate.

Citește și Lista proiectelor pe care le va implementa Primăria în 2018

Potrivit studiului de fezabilitate realizat acum doi ani, valoarea estimată a lucrărilor se ridică la peste 66 milioane lei. Dintre cele 288 de apartamente, jumătate vor fi cu o cameră, 112 cu două camere, iar 32 de locuinţe cu trei camere. Potrivit reprezentanţilor municipalităţii, în prima etapă a programului vor fi amenajate 79 de locuri de parcare, numărul acestora urmând să ajungă la aproape 320, după construirea tuturor celor 16 tronsoane.

Primăria Iaşi are în proprietate în zona Grădinari o suprafaţă de teren de 26.000 mp, iar construirea blocurilor va avea loc etapizat pe parcursul mai multor ani. Zona de construire se află în spatele actualelor blocuri ANL, iar tronsoanele ce vor fi construite în prima etapă se află la str. Grădinari, spre Pod Metalurgie.

Citește și Primăria face 16 tronsoane de bloc. Investiția se va amortiza în 250 de ani

Vedere spre amplasament, via Google Earth:

Citește și Turnuri cu locuințe lângă Podul Sf. Ioan

Urmărește știrile APIX.ro pe WhatsApp

Articole din categoria Proiecte publice

Hover Image with Link

Trafic

Facebook

Tu știi în ce cartier stai?

Cele mai citite articole din ultima lună:

To Top