Connect with us

Zona Fortus: Ultimul pas pentru aprobarea blocurilor cu 10 etaje

Investiții private

Zona Fortus: Ultimul pas pentru aprobarea blocurilor cu 10 etaje

Proiectul blocurilor cu 10 etaje din zona Fortus va intra vineri, 20 decembrie, în dezbaterile plenului Consiliului Local (CL). Apix.ro a scris în mai multe rânduri despre acest proiect și a sesizat faptul că adresa amplasamentului este eronat indicată pe bld. Poitiers 10, în condițiile în care terenul disponibil are deschidere la str. Hlincea.

Între timp, se pare că specialiștii Primăriei și-au dat seama de acest lucru – adresa este acum str. Hlincea 33B. În octombrie 2019, pe ordinea de zi a Comisiei de urbanism, amplasamentul figura pe bld. Poitiers 10 (adresa generală a fostului combinat Fortus).  

La fel și în primăvara anului 2019: amplasamentul tot pe Poitiers figura. Rămâne de văzut dacă locatarii de peste drum de amplasament au fost informați despre acest proiect imobiliar. Culmea, pe raportul de informare publicat de aceeași Primărie, referitor la consultarea publicului, apare adresa str. Hlincea 33B.

Proiectul aparține firmei Antares International SRL. Compania propune un regim cu două niveluri în subteran, parter, două niveluri de mezanin și 10 etaje, la o înălțime maximă de 40 metri. Planul urbanistic zonal (PUZ) a fost inițiat la începutul acestui an.

Potrivit proiectului de hotărâre, firma are la dispoziție 7.200 mp, iar, din bilanțul teritorial, putem afla că circa 2.900 mp din suprafață va fi ocupată de blocuri, 3.300 mp vor fi circulații și alei, iar spațiile verzi vor fi de circa 1.000 mp.

Conform legii și a reglementărilor locale, investitorul este obligat să amenajeze minimum 383 de locuri de parcare, cifră care apare și în proiectul de PUZ.

Apartamente de vânzare Iași: oferte actualizate

Descoperă LAPIS Residence - un ansamblu rezidențial de top

Articole din categoria Investiții private

To Top