Connect with us

A fost autorizat supermarket-ul Mega Image de la Vama Veche

Local

A fost autorizat supermarket-ul Mega Image de la Vama Veche

Mega Image a început lucrările de amenajare a unui nou supermarket: de data aceasta, magazinul va funcționa într-o clădire monument istoric – „Vama cu antrepozite -Vama Veche”, imobil care datează din anul 1893, fiind alcătuit din turn și antrepozite.

„Se autorizează realizarea unor compartimentări și amenajări interioare pentru amenajarea unui spațiu comercial, lucrări de remediere a degradărilor, intervenții pentru eradicarea biodeteriorării interioare și exterioare, restaurare interioară și exteriore”, se arată în actul urbanistic de autorizare obținut de Mega Image.

Potrivit documentului citat, nu se va interveni asupra accesurilor existente, nu va fi modificată suprafața construită și nici cea desfășurată construită. „Nu se modifică volumetria existentă – înălțimi, număr de niveluri”, se mai arată în autorizație.

Clădirea este amplasată pe un teren cu o suprafață de aproape 2.000 mp, iar suprafața construită este de circa 800 mp (1.200 mp – suprafață desfășurată).

„O parte din spațiile închiriate nu vor folosite sau amenajate, astfel că vor fi păstrate în conservare. Conform avizului Direcției de Cultură și memoriu justificativ, nu se vor amplasa reclame sau firme luminoase pe fațade. Se renunță la lucrările de reparații la împrejmuirea incintei. Spațiul comercial beneficiază de locurile de parcare existente”, se mai precizează în documentul citat.

Apartamente de vânzare Iași: oferte actualizate

Descoperă LAPIS Residence - un ansamblu rezidențial de top

Articole din categoria Local

To Top