Connect with us

ANAF vinde peste 400 de vagoane uzate ale CFR Marfă Iași

Local

ANAF vinde peste 400 de vagoane uzate ale CFR Marfă Iași

Fiscul organizează o licitație săptămâna viitoare în care speră să vândă 439 de vagoane care sunt arondate CFR Marfă Iași, vagoane aflate sub sechestru încă din anul 2020.

ANAF a stabilit un preț de pornire de peste 12 milioane lei, în condițiile în care vagoanele sunt uzate: 388 se află în stația Socola, 50 la Cristești și unul la Pașcani. Firmele interesate trebuie să depună documentația necesară până cel târziu pe 21 august, licitația fiind programată două zile mai târziu.

CFR Marfă are o datorie către ANAF de un miliard de lei reprezentând ajutorul de stat acordat ilegal în 2023 și încă 1,6 miliarde lei către CFR Infrastructură. Din datoria către Ministerul Finanțelor/ANAF, prin vânzarea a 1.274 de vagoane vechi, puse sub sechestru, ANAF a obținut 155 de milioane lei, potrivit Economedia.ro.

CFR Marfă are în total peste 27.000 de vagoane și 907 locomotive, dar în stare de funcționare și în activitatea curentă sunt doar 8.500 de vagoane și 220 de locomotive.

„Diferența între parcul inventar al CFR Marfa și parcul activ generează taxe, impozite şi costuri majore pentru pază şi utilităţi. În prezent peste 8.000 de vagoane neutilizate în activitatea de exploatare a societății se află în proces de valorificare prin licitatii organizate la sediul ANAF, licitații care se repetă succesiv. Procesul de valorificare  a vagoanelor prin intermediul ANAF a început în luna mai 2022, iar până în prezent s-au valorificat și facturat 1.274 vagoane. Prețul evaluat inițial al acestora a fost de 42,88 mil lei, s-au valorificat la o valoare de 27,92 mil lei reprezentând practic un procent de aproximativ 64%”, a declarat Daniel Apostolache, Director General al CFR Marfă SA, citat de Economedia.

Apartamente de vânzare Iași: oferte actualizate

Urmărește știrile APIX.ro pe WhatsApp

Editor al publicației APIX.ro, lucrează în presă din anul 2005. De-a lungul timpului, a colaborat cu instituții de presă centrale și locale.

Articole din categoria Local

Hover Image with Link

Trafic

Tu știi în ce cartier stai?

Facebook

Cele mai citite articole din ultima lună:

To Top