Investiții private
ApaVital a intrat pe ultima sută de metri în aprobarea noului sediu din Păcurari
ApaVital va construi un nou sediu operațional în Păcurari, iar proiectul a ajuns în etapa de dezbatere publică. Acesta este unul dintre ultimii pași pe care operatorul de apă și canalizare trebuie să-i îndeplinească pentru a obține aprobare din partea Consiliului Local (CL) Iași.
Odată cu publicarea proiectului de Plan Urbanistic Zonal (PUZ) sunt disponibile și planșele urbanistice. Astfel, la acest moment, este cunoscut locul în care va fi construită noua clădire. În context, amintim că ApaVital deține peste 30.000 mp de teren lângă Piața Păcurari. Pe amplasament este o stație de pompare.
Clădirea va avea un regim cu trei niveluri de subsol, parter și 6 etaje (+un etaj retras) la o înălțime maximă de 52 metri. Două clădiri edificate în zona de construire vor fi demolate, fiind vorba despre o suprafață desfășurată totală de peste 500 mp.
- Citește și Noi blocuri în Păcurari, într-o zonă cu infrastructura la pământ: proiect al soților Schrotter
În proiectul depus la Primăria Iași, ApaVital susține că are nevoie de o nouă clădire operațională întrucât sediul din Copou nu mai face față numărului de salariați și activităților necesare în contextul extinderii la nivel regional și transfrontalier a serviciilor furnizate de companie.
Estimările operatorului sunt că la noul sediu vor lucra 300 de angajați [în 2023, ApaVital avea 1.500 de salariați] și va fi asigurat un flux minim de 200 de persoane pe zi în cadrul centrului de relații cu publicul care va fi amenajat în clădire. În paralel, ApaVital desfășoară alte două proiecte care vizează același teren de 30.000 mp: refacerea împrejmuirii și construirea unui parc fotovoltaic.
Principalele lucrări care vor avea loc la noul sediu ApaVital
- demolare a 2 construcții existente afectate de amenajarea noii clădiri administrative – un atelier de proiectare și garaje
- construirea clădirii administrative care va fi sediu operațional și centru pentru relații cu publicul
- execuția unei parcări subterane (multiparking) și supraterană (cca 170 de locuri)
- refacere circulații auto și pietonale
- instalarea stâlpi de lumină exteriori autonomi
- repoziționarea unei antene GSM
- repoziționarea sau devierea unor rețele de utilități
- amenajare spații verzi
- amenajări exterioare, alei pietonale, zone de relaxare și împrejmuire