Connect with us

Noi blocuri în Păcurari, într-o zonă cu infrastructura la pământ: proiect al soților Schrotter

blocuri randare proiect schrotter
Cum vor arăta noile blocuri din Colina Însorită

Investiții private

Noi blocuri în Păcurari, într-o zonă cu infrastructura la pământ: proiect al soților Schrotter

Zona Colina Însorită continuă să se dezvolte într-un ritm alert cu noi blocuri, dar cu o infrastructură precară. În ultimii 5-10 ani, investițiile imobiliare au luat avânt, dar drumurile sunt deficitare, iar descărcarea pe șos. Păcurari va aglomera și mai tare un bulevard ajuns la grad de saturație.

Noul proiect (trei blocuri cu 33 de apartamente) aparține soților Irina și Zaharia Schrotter. Este cea de-a treia investiție inițiată de cei doi în ultimul timp în Păcurari, după proiectul de pe Toma Cozma și cel de lângă Casa Buicliu. Investiția a intrat în faza de avizare în baza unui Plan Urbanistic Zonal (PUZ) aprobat de Consiliul Local (CL) acum aproape 20 de ani (!), respectiv în anul 2005.

strada subdimensionata iasi
Amplasamentul este pe str. Iancu Flondor, în apropiere de Cimitirul Evreiesc – străzile sunt subdimensionate traficului generat de dezvoltările din zonă

Infrastructură precară, dar accesibilitatea este „foarte bună”

Cu toate că infrastructura este precară în proiectul urbanistic se afirmă nici mai mult, nici mai puțin că „din punct de vedere al accesibilității și al legăturilor cu principalele trasee de transport în comun, zone este bine deservită” (!). În același timp, se precizează că „amplasamentul are o accesibilitate foarte bună în raport cu cartierele orașului”.

Blocurile vor fi construite în zonă de versant și vor avea un regim cu demisol, parter și 3 etaje. Imobilele vor găzdui 33 de apartamente. Viitorii locatari vor avea la dispoziție 36 de locuri de parcare, conform proiectului.

schita amplasament blocuri schrotter
Terenul (evidențiat cu roșu) are o suprafață de 3.300 mp. În zonă, și alți investitori au în pregătire proiecte, iar Primăria le aprobă fără prea mari dificultăți, în ciuda faptului că nu sunt făcute investiții în infrastructură

„Pe parcursul execuției lucrărilor aferente proiectului se vor adopta măsuri adecvate pentru circulația mijloacelor de transport și a utilajelor astfel încât să nu se producă alunecări sau surpări locale, cu obligația de a asigura curățarea roților autovehiculelor ce intră pe drumurile publice. Realizarea proiectului de investiție în zonă valorifică potențialul natural al acesteia prin realizarea unei construcții care se încadrează din punct de vedere architectural în cadrul natural – antropizat existent”, se arată în proiectul urbanistic, consultat de APIX.ro.

blocuri randare proiect schrotter
Astfel ar urma să arate noile blocuri din Păcurari, zona Colina Însorită

Apartamente de vânzare Iași: oferte actualizate

Descoperă LAPIS Residence - un ansamblu rezidențial de top

Articole din categoria Investiții private

Trafic

Tu știi în ce cartier stai?

Facebook

Cele mai citite articole din ultima lună:

To Top