Connect with us

O nouă hală de producție în parcul industrial Miroslava: investiția este a unei firme locale

randare hala de productie crescento parc industrial miroslava
Investiția se ridică la 2,7 milioane lei

Investiții private

O nouă hală de producție în parcul industrial Miroslava: investiția este a unei firme locale

Unul dintre cei mai mari producători locali de ambalaje din carton și hârtie va construi o hală de producție în parcul industrial Miroslava. Potrivit informațiilor APIX.ro, investiția se ridică la 2,7 milioane lei. Anul trecut, Crescento Packaging SRL, inițiatorul investiției, a avut o cifră de afaceri de peste 37 milioane lei, cu un profit care a trecut pragul de un milion de lei.

Proiectul este în faza de obținere a avizelor necesare. Noua hală de producție vine în completarea activităților pe care firma le derulează deja în parcul industrial. Crescento a concesionat, în 2018, un teren cu o suprafață de aproape 6.000 mp de la Primăria Miroslava. Crescento produce trei categorii principale de produse: pahare, farfurii și cutii, toate din carton.

schita amplasament hala de productie crescento
Amplasamentul investiției – noua hală de producție va fi amenajată lângă un imobil care aparține aceluiași beneficiar

Hala de producție este construită pentru a face față cererii mari din sector

„Beneficiarul este cea mai mare companie de producție a ambalajelor din carton și hârtie din zona municipiului Iași. Având în vedere tendințele de dezvoltare și rata ridicată cu care populația actuală necesită acest tip de ambalaje (cutii carton pentru alimente sau pahare carton), beneficiarul dorește construirea halei de producție pentru a satisface cerințele tot mai mari ale sectorului de alimentație publică”, se arată în documentația urbanistică a proiectului, consultată de APIX.ro.

drum parc industrial miroslava
Calea de acces spre viitoarea hală. Parcul industrial Miroslava dispune de o rețea de drumuri de incintă bine pusă la punct în urma investițiilor derulate de autoritatea locală

Construcția va avea o suprafață desfășurată de circa 3.000 mp, în regim parter. „Pe terenul în suprafață de 5.747 mp este edificată o construcție provizorie, respectiv un cort industrială, având o suprafață de 240 mp care se desface”, se mai arată în proiect.

Parcurile industriale I și II Miroslava (de lângă Phinia și, respectiv, Antibiotice) sunt singurele parcuri de acest tip care sunt funcționale în județul Iași, cu toate că Consiliul Județean promite de peste 4 ani realizarea altor parcuri similare – cel mai „avansat” este parcul de la Lețcani care ar trebui inaugurat în acest an, după amânări succesive ale termenului de finalizare, un proiect inițiat de aproape 15 ani la nivelul CJ..

randare hala de productie crescento parc industrial miroslava
Randare – astfel ar urma să arate noua hală de producție pentru produse din carton

Apartamente de vânzare Iași: oferte actualizate

Descoperă LAPIS Residence - un ansamblu rezidențial de top

Editor al publicației APIX.ro, lucrează în presă din anul 2005. De-a lungul timpului, a colaborat cu instituții de presă centrale și locale.

Articole din categoria Investiții private

Trafic

Tu știi în ce cartier stai?

Facebook

Cele mai citite articole din ultima lună:

To Top