Connect with us

În Parcul Industrial Miroslava vor fi dezvoltate produse biotech de către o firmă patronată de italieni

parc industrial miroslava

Investiții private

În Parcul Industrial Miroslava vor fi dezvoltate produse biotech de către o firmă patronată de italieni

Primăria Miroslava a emis recent o autorizație de construire pentru construirea unui centru avansat de cercetare-inovare în sectorul biotehnologiilor de nouă generație, o investiție estimată la peste un milion de euro, banii fiind asigurați din fonduri europene.

Investiția aparține firmei MIBTH, înființată în urmă cu 30 de ani la Iași și care are ca acționari majoritari doi italieni. Societatea are la dispoziție aproape 3.000 mp, iar suprafața construită a centrului va fi de aproape 1.100 mp, în condițiile unei suprafațe utile de aproape 990 mp.

Potrivit documentelor consultate de APIX.ro, investiția „Biotech Next Gen” presupune creșterea și extinderea capacității de dezvoltare experimentală, testare și validare a Centrului prin achiziția de echipamente high-tech în domeniul biotehnologiilor și completarea fluxului tehnologic existent.

„Creșterea capacității de generare de produse biotech inovatoare a Centrului prin achiziția de tehnologii, know-how și IPR în vederea dezvoltării experimentale de noi procese de conversie transpuse în soluții validate”, este un alt obiectiv al proiectului.

Clădirea va găzdui laboratoare precum: microbiologie, prepararea mediilor, analize chimice, extracție și purificare. De asemenea, vor fi mai multe spații de depozitare, săli de conferință și încăperi tehnice.

Firma MIBTH a fost înființată în anul 1994 la Iași și are ca obiect de activitate cercetare-dezvoltare în biotehnologie. Compania este deținută de către societatea italiană Industrial Bio Tech, la care acționari majoritari sunt doi italieni (fiecare câte 45%) și un specialist ieșean (10%).

Apartamente de vânzare Iași: oferte actualizate

Descoperă LAPIS Residence - un ansamblu rezidențial de top

Editor al publicației APIX.ro, lucrează în presă din anul 2005. De-a lungul timpului, a colaborat cu instituții de presă centrale și locale.

Articole din categoria Investiții private

To Top