Connect with us

La ce preț vor fi scoase la licitație terenurile din parcul industrial Lețcani: firma a împlinit 10 ani de inactivitate, timp în care s-au plătit salarii

parc industrial letcani

Proiecte publice

La ce preț vor fi scoase la licitație terenurile din parcul industrial Lețcani: firma a împlinit 10 ani de inactivitate, timp în care s-au plătit salarii

Consiliul Județean (CJ), prin intermediul firmei Iasi Industrial Park, se pregătește să lanseze licitațiile pentru concesionarea unor suprafețe de teren din parcul industrial Lețcani, în condițiile în care lucrările la acest obiectiv ar urma să fie finalizate în prima jumătate a acestui an – contractul cu Iasicon (constructorul) a fost prelungit de mai multe ori în ultimii ani.

Terenul aferent parcului, amplasat la intrarea în Lețcani dinspre Iași, a fost evaluat la o sumă de 7,5 milioane euro (40 euro/mp). Având în vedere perioada de concesionare, Iasi Industrial Park a estimat că, în 2024, va închiria 40.000 mp pentru o sumă de 2 euro/mp, ceea ce genera venituri (anuale) de 80.000 euro.

„Estimăm că procedura privind concesionarea suprafețelor de teren pentru realizarea veniturilor din exploatare va fi efectuată în paralel cu finalizarea lucrărilor parcului (semestrul I 2024)”, se arată în proiectul de buget al Iasi Industrial Park care va fi supus aprobări plenului CJ în cadrul ședinței ordinare de miercuri, 27 martie.

Societatea din subordinea administrației județene a împlinit 10 ani de „activitate” în ianuarie 2024, timp în care nu a obținut venituri din exploatare. Singura „activitate” a firmei a fost să consume capitalul social vărsat de CJ încă de la înființare, fonduri care au susținut 1-3 salarii, în funcție de an. În ultimii ani (inclusiv în 2024), societatea a numărat 3 angajați pentru care, anual, se asigură o sumă totală de 150.000 lei pentru plata salariilor – bani încasați doar pentru „plimbatul de acte”.

„De la data înființării, Iasi Industrial Park (30.01.2014) și până la această dată, societatea nu a derulat activități, nerealizându-se venituri din exploatare, singurele operațiuni fiind plata salariilor și a cheltuielilor conexe”, se arată într-un raport al CJ.

  • Directorul parcului este Laurențiu Rădulescu, instalat în funcție pe filieră liberală, încă de pe vremea fostului președinte al CJ, Cristian Adomniței

Anul trecut, veniturile firmei au fost doar din dobânzile bancare (cca 72.000 lei). În 2024, proiectul de buget estimează venituri de 270.000 lei, dacă licitațiile de concesionare vor fi duse la bun sfârșit, iar redevențele aferente vor începe să fie plătite din a doua jumătate a anului.

Apartamente de vânzare Iași: oferte actualizate

Urmărește știrile APIX.ro pe WhatsApp

Editor al publicației APIX.ro, lucrează în presă din anul 2005. De-a lungul timpului, a colaborat cu instituții de presă centrale și locale.

Articole din categoria Proiecte publice

Hover Image with Link

Trafic

Facebook

Tu știi în ce cartier stai?

Cele mai citite articole din ultima lună:

To Top