Connect with us

Reabilitarea „Piramidei lui Dubeț” costă cinci milioane euro, banii vin de la UE

piramida lui dubet

Proiecte publice

Reabilitarea „Piramidei lui Dubeț” costă cinci milioane euro, banii vin de la UE

Consiliul Local (CL) va aproba, miercuri, documentația aferentă reabilitării imobilului din șos. Națională nr. 43 („Piramida lui Dubeț”), necesarul de finanțare fiind 25,6 milioane lei, fără TVA. Pentru acest proiect, Primăria are în plan accesarea de fonduri UE în cadrul unui program unde banii sunt pre-alocați (22 mil. euro).

Clădirea în care funcționează diverse servicii și direcții ale Primăriei este formată din trei corpuri de clădire. Conform expertizei tehnice, degradările sunt nestructurale, în condițiile în care imobilul a fost dat în folosință în 2007. Lucrările presupun intervenţii de izolare termică, înlocuire tâmplăriei şi închiderea balcoanelor.

„Intervenţia propusă va urmări reabilitarea termică, reducerea nivelului consumului anual specific de energie primară cu minim 70% şi utilizarea surselor regenerabile minim 10% din energia primară”, se arată în proiectul de hotărâre care va fi supus aprobării plenului CL.

Alte lucrări vor viza refacerea sistemului de încălzire, modernizarea sistemelor de climatizare, reabilitarea instalaţiei de iluminat, montarea unor sisteme inteligente de management energetic şi alte tipuri de lucrări.

Devizul arată un necesar de finanţare de 25,6 milioane lei, construcţiile şi montajul fiind 19,1 milioane lei (fără TVA). Modernizarea imobilului se numără printre proiectele prioritare ale Primăriei în ceea ce priveşte accesarea de fonduri în cadrul unei axe de finanţarea pentru reabilitarea de clădiri publice: apelul de proiecte a fost lansat în ianuarie 2024, iar Iaşul are o sumă „pre-alocată” de peste 22 milioane euro, cu termen de depunere stabilit pentru luna iulie 2024

[P] Apartamente de vânzare și închiriat pe evo-imobiliare.ro

Urmărește știrile APIX.ro pe WhatsApp

Editor al publicației APIX.ro, lucrează în presă din anul 2005. De-a lungul timpului, a colaborat cu instituții de presă centrale și locale.

Articole din categoria Proiecte publice

Hover Image with Link

Trafic

Facebook

Tu știi în ce cartier stai?

Cele mai citite articole din ultima lună:

To Top