Connect with us

Aproape 700 de autorizații au fost emise la Iași în șase luni

Creșterea față de 2017 este de 14%

Utile

Aproape 700 de autorizații au fost emise la Iași în șase luni

În prima jumătate a anului 2018, Primăria a eliberat un număr de 672 de autorizații de construire. Față de anul trecut este înregistrată o creștere de 14,09%. În schimb, în ultimele trei luni se observă o tendință: numărul de autorizații pentru locuințe colective a scăzut comparativ cu perioada similară a anilor trecuți. În general, Primăria emite autorizații pentru branșamente la blocuri construite deja sau care se află în fază de construcție.

Nu putem încă vorbi despre o criză pe piața imobiliară ieșeană. În schimb, așa cum a arătat apix.ro, există unele premise ce arată o tendință: numărul apartamentelor vândute la Iași a scăzut cu 32% (citește detalii aici).

Surse din piață spun că, deocamdată, în zona centrală încă sunt vândute apartamente într-un ritm alert, dar, un pic surprinzător, au scăzut vânzările de apartamente din cartiere. În unele cazuri există îngrijorări ale cumpărătorilor cu privire la modul în care a fost construit un bloc anume, a precizat un expert imobiliar consultat de apix.ro. Astfel, a adăugat acesta, deseori, cumpărătorii întreabă de apartamente vechi din ofertă, existând percepția că blocurile construite înainte de anul 2000 sunt mai solide.

Controversele din jurul aprobării de către municipalitate și Consiliul Local a unor proiecte urbanistice contribuie din plin la lipsa de încredere a unor cumpărători, potrivit consultantului imobiliar.

„Atât timp cât programul <<Prima Casă>> este ținut în viață, nu va fi criză pe piața imobiliară. Este un flux permanent de cumpărători, iar zona cea mai dinamică este cea a IT-iștilor – mulți investitori imobiliari caută IT-iști – și cea a persoanelor ce vin din alte județe la Iași, studiază, și apoi se stabilesc aici, dar, pe ultima categorie, este o concurență mare de la Cluj”, a conchis expertul imobiliar.

Apartamente de vânzare Iași: oferte actualizate

Descoperă LAPIS Residence - un ansamblu rezidențial de top

Articole din categoria Utile

To Top