Connect with us

Au fost deblocate licitațiile de execuție a primilor kilometri din A8: unele lucrări sunt pe raza jud. Iași

Trafic

Au fost deblocate licitațiile de execuție a primilor kilometri din A8: unele lucrări sunt pe raza jud. Iași

CNAIR a deblocat cele două licitații aferente construirii a două secțiuni din autostrada A8, în lungime totală de 50 km, după ce a răspuns la nu mai puțin de 700 de solicitări de clarificare. Toate solicitările au avut un caracter tehnic. În total, lucrările au o valoare estimată la 5,6 miliarde lei, fără TVA.

Este vorba despre „capetele” sectorului montan al autostrăzii: Târgu Mureș – Miercurea Nirajului și Leghin – Târgu Neamț. Ultima secțiune cuprinde și lucrări în județul Iași – podul peste râul Moldova și rampele de acces de pe raza comunei Moțca, în total fiind vorba despre un kilometru de autostradă.

Inițial, licitațiile aveau ca termen limită de ofertare finalul lunii februarie, dar numeroasele solicitări de clarificare au determinat suspendarea procedurilor pentru ca CNAIR să poată oferi răspunsuri. Alternativa ar fi fost anularea licitațiilor, ceea ce ar fi provocat din nou întârzieri. Noile termene de ofertare sunt 19 aprilie în cazul Leghin – Tg Neamț (capătul estic) și 27 aprilie pentru Târgu Mureș – Miercurea Nirajului (capătul vestic).

Sectorul Leghin – Tg Neamţ are o lungime de 30 km şi traversează teritoriul următoarelor localităţi: Vânători, Agapia, Grumăzeşti, Petricani, Urecheni, Timişeşti, Păstrăveni (toate din Neamţ) şi Moţca (Iaşi). În Iași, conform documentației de atribuire, vor fi construiți 672 metri pe raza comunei amintite, la care se adaugă cei 534 metri ai podului peste râul Moldova, râu care delimitează județele Neamț și Iași.

  • Pentru capătul estic al sectorului montan au fost circa 300 de întrebări din partea constructorilor, iar alte 400 de solicitări de clarificare au fost formulate în situația capătului vestic

CNAIR a încărcat în platforma de achiziţii publice zeci de documente noi: de la planşe în diferite formate şi detalii despre construcţia unor viaducte şi până la tipul corpului de iluminat care trebuie utilizat. Potenţialii ofertanţi au solicitat CNAIR să clarifice şi unele criterii de atribuire, în acest sens fiind invocate anumite inadvertenţe.

În acelaşi timp, companiile au solicitat detalii despre responsabilităţile pe care le are antreprenorul general al lucrării în relaţia cu subcontractanţii în cazul mai multor activităţi din proiect.

De asemenea, mai multe întrebări au vizat experienţa profesională a persoanelor care vor fi implicate în coordonarea lucrărilor, caracteristicile tehnice ale unor lucrări care nu au apărut în documentaţia iniţială, zonele de şantier, spaţiile de servicii, condiţiile minime pentru diverse activităţi şi altele.

Urmărește știrile APIX.ro pe WhatsApp

Editor al publicației APIX.ro, lucrează în presă din anul 2005. De-a lungul timpului, a colaborat cu instituții de presă centrale și locale.

Articole din categoria Trafic

Trafic

Facebook

Tu știi în ce cartier stai?

Cele mai citite articole din ultima lună:

To Top