Connect with us

VIDEO Imagini din dronă: au fost asfaltați primii kilometri din autostrada A7 Ploiești – Pașcani

Trafic

VIDEO Imagini din dronă: au fost asfaltați primii kilometri din autostrada A7 Ploiești – Pașcani

Grupul de firme UMB a așternut asfaltul pe primii kilometri de pe autostrada A7, pe sectorul care face joncțiunea între două porțiuni ale tronsonului Buzău și Foșcani, în zona Râmnicu-Sărat. Potrivit CNAIR, în pregătire pentru turnarea asfaltului sunt încă 11 km, față de cei 3 km deja asfaltați.

Contractele pentru cele patru porțiuni din tronsonul Buzău – Focșani au fost semnate etapizat, în perioada decembrie 2022 – februarie 2023. Acum două luni au fost semnate contractele și pentru cele trei sectoare ale tronsonului Bacău – Pașcani, dar în acest caz nu există încă ordin de începere a lucrărilor. Constructorul este tot grupul UMB, patronat de Dorinel Umbrărescu.

Imagini din dronă de la momentul turnării primului strat de asfalt

Companiile omului de afaceri băcăuan și-au adjudecat cea mai mare parte a autostrăzii A7 (Ploiești – Pașcani), respectiv peste 255 km între Buzău și Pașcani. În același timp, UMB mai are contractați alți peste 150 km de autostradă în alte zone ale țării. La acest moment, CNAIR are contractați 305 dintre cei 320 km ai autostrăzii A7: 12 loturi din 13 sunt contractate.

Pe acest nod vor continua asfaltările

Amintim că sectorul ieșean al autostrăzii [Mircești – Pașcani, 30 km] va aduce o noutate absolută în România: în cadrul contractului va fi făcut nodul rutier de tip turbion, la sud de Pașcani, nod în care se vor intersecta autostrăzile A8 (Ungheni – Iași – Tg Mureș) și A7. Costurile de construire a porțiunii Mircești – Pașcani se ridică la peste 1,7 miliarde lei (fără TVA).

[P] Apartamente de vânzare și închiriat pe evo-imobiliare.ro

Urmărește știrile APIX.ro pe WhatsApp

Editor al publicației APIX.ro, lucrează în presă din anul 2005. De-a lungul timpului, a colaborat cu instituții de presă centrale și locale.

Articole din categoria Trafic

Hover Image with Link

Trafic

Facebook

Tu știi în ce cartier stai?

Cele mai citite articole din ultima lună:

To Top