Connect with us

Avansează proiectul SRU: Ministerul Sănătății a preluat terenul

Proiecte publice

Avansează proiectul SRU: Ministerul Sănătății a preluat terenul

Guvernul a oficializat amplasarea Spitalului Regio­nal de Urgenţe (SRU) în zona Moara de Vânt. În acest sens, executivul a adoptat o hotărâre prin care un teren de 12 hectare a fost trecut în proprietatea Ministerului Sănătăţii (MS). Anterior, Consiliul Local (CL) a cedat suprafaţa în noiembrie 2016.

Construirea SRU va aduce un plus în dezvoltarea zonei din punct de vedere imobiliar, proces care se întâmplă deja de câțiva ani. În următorii 5 – 10 ani se prefigurează noi proiecte private de locuințe, clădiri de birouri, hoteluri și chiar centre medicale private.

Municipalitatea mai are în proprietate pe platou peste 110 ha, unde are în vedere construirea de campusuri, blocuri de locuințe pentru medici rezidenți și diverse centre medicale și de cercetare.

Rutele pe care vor circula ambulanțele

Ambulanţele venite din sudul Moldovei ar avea la dispoziţie două variante pentru a ajunge la spital. O variantă ar fi de a intra în oraş prin CUG, străbătându-l dintr-o parte în alta, pentru a ajunge în Moara de Vânt. În a doua variantă, ambulanţele ar merge pe şoseaua de centură până la Leţcani, apoi pe drumul strategic prin Bogonos, până la Vulturi, pentru a intra în Iaşi pe bulevardul C.A. Rosetti.

De la drumul european, prin Bogonos şi Vulturi până la drumul de acces spre spital sunt aproximativ 25 de kilometri, o distanţă suplimentară faţă de amplasamentul din Valea Ursului, care va fi parcursă de toate ambulanţele venite dinspre vest.

Planul autorităților local este să asigure o cale de acces din bulevardul C.A. Rosetti către spital, cele două zone aflându-se la „o aruncătură de băț”. Ulterior, pe termen mediu și lung, C. A. Rosetti ar urma să fie legată, pe la Vânători, de varianta de ocolire Nord a Iașului (parte din autostrada Iași – Tg Mureș) cale care va putea fi folosită de restul județelor din Moldova.

Investiția ajunge la circa 200 milioane euro, iar termenul cel mai pesimist de finalizare a construcției este 2023, având în vedere că obiectivul va fi ridicat cu fonduri europene.

[P] Apartamente de vânzare și închiriat pe evo-imobiliare.ro

Urmărește știrile APIX.ro pe WhatsApp

Articole din categoria Proiecte publice

Hover Image with Link

Trafic

Facebook

Tu știi în ce cartier stai?

Cele mai citite articole din ultima lună:

To Top