Connect with us

Aviz favorabil pentru autostrada Bacău – Pașcani de la Comisia de monumente

Proiecte publice

Aviz favorabil pentru autostrada Bacău – Pașcani de la Comisia de monumente

Comisia zonală de monumente istorice a dat undă verde proiectului de construire a tronsonului Bacău – Pașcani, parte din autostrada A7. Acest sector are 77 km și, în prezent, se află în etapa de proiectare.

Autoritățile centrale au estimat că licitația de execuție va fi lansată până la sfârșitul acestui an, alături de celelalte trei tronsoane ale autostrăzii A7: Ploiești – Buzău, Buzău – Focșani și Focșani – Bacău.

Primul tronson care va fi scos la licitație este Ploiești – Buzău, în condițiile în care ministrul Transporturilor Cătălin Drulă a anunțat zilele trecute că proiectul are deja acordul de mediu.

Potrivit hărții interactive puse la dispoziție de către autoritățile centrale, unde sunt indexate informații actualizate despre stadiul proiectelor de infrastructură, în cazul tronsonului Bacău – Pașcani în prezent sunt făcute investigații geotehnice, iar raportul privind studiul arheologic este în analiza Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere.

Prestatorul a înaintat studiul de fezabilitate, au fost transmise observații”, se arată în harta interactivă.

Documentația tehnică este realizată de compania Ingineria Especializada, iar proiectul tehnic ar trebui predat în acest an.

Articole din categoria Proiecte publice

Trafic

Facebook

Tu știi în ce cartier stai?

Cele mai citite articole din ultima lună:

To Top