Connect with us

Primul tronson din A7 are acord de mediu: poate fi lansată licitația de execuție

Proiecte publice

Primul tronson din A7 are acord de mediu: poate fi lansată licitația de execuție

Primul tronson din autostrada A7 care va fi scos la licitație de execuție este sectorul cuprins între Ploiești și Buzău, care are o lungime de 63 km. Autostrada A7 continuă cu alte trei tronsoane, până în zona Pașcaniului.

„Vestea dimineții: avem acord de mediu pentru autostrada A7 Ploiești – Buzău. Intrăm pe ultima 100m pentru licitarea lucrărilor!”, a scris, pe Facebook, ministrul Transporturilor Cătălin Drulă.

Planul declarat al autorităților centrale este ca autostrada A7 să fie realizată cu fonduri disponibile prin intermediul Planului Național de Redresare și Reziliență (PNRR). Proiectul a fost introdus în varianta actuală a PNRR, dar cu precizarea că vor fi finanțate „anumite secțiuni” în condițiile în care autostrada are patru tronsoane: Ploiești – Buzău, Buzău – Focșani și Focșani – Bacău și Bacău – Pașcani.

În cazul tuturor celor patru tronsoane, teoretic, ar urma să fie lansate licitațiile de execuție până la sfârșitul acestui an. Pentru tronsonul care tranzitează Iașul, estimarea actuală este că licitația va putea fi lansată în toamna acestui an.

Articole din categoria Proiecte publice

Trafic

Facebook

Tu știi în ce cartier stai?

Cele mai citite articole din ultima lună:

To Top