Connect with us

Undă verde pentru semnarea contractului de proiectare a autostrăzii Iașului

Proiecte publice

Undă verde pentru semnarea contractului de proiectare a autostrăzii Iașului

Autoritățile centrale pot semna contractul pentru proiectarea lucrărilor la tronsonul de autostradă Ungheni – Iași – Tg Neamț, parte din A8: la 10 zile de la desemnarea câștigătorului licitației nu au fost înregistrate contestații, potrivit Asociației „Moldova vrea autostradă”.

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) va semna contractul cu firma Consitrans. Această companie este proiectant și pe două tronsoane din autostrada A7: Ploiești – Buzău și Buzău – Focșani. Aceste două tronsoane vor fi primele sectoare din A7 scoase la licitație de execuție, în condițiile în care sunt cele mai avansate din punct de vedere al întocmirii documentațiilor tehnice.

Consitrans SRL va încasa 58 milioane lei, fără TVA, pentru proiectarea autostrăzii Iașului. Durata contractului este de 22 de luni:

  • Completarea/actualizarea/revizuirea Studiului de Fezabilitate – 12 luni
  • Realizarea Proiectului pentru Autorizarea Executarii Lucrarilor de Construire (PAC) si obtinerea Autorizatiei de Construire – 5 luni
  • Proiect tehnic de execuție – 5 luni

Sectorul Târgu Neamț – Iași – Ungheni are o lungime de 100 km. Celelalte două sectoare ale A8 sunt Tg Mureș – Ditrău (92 km) și Ditrău – Tg Neamț (119 km). Lucrările de execuție vor face obiectul unei alte licitații, după ce proiectul tehnic va fi întocmit.

Articole din categoria Proiecte publice

Trafic

Facebook

Tu știi în ce cartier stai?

Cele mai citite articole din ultima lună:

To Top