Connect with us

Rediu intră în secolul XXI: șos. Iași – Rediu va avea trotuare

Proiecte publice

Rediu intră în secolul XXI: șos. Iași – Rediu va avea trotuare

Primăria Rediu a început demersurile pentru amenajarea de trotuare pe șos. Iași – Rediu pe tronsonul de drum mediatizat de APIX.ro, la începutul lunii februarie, cu ocazia unei sesizări primite de la locuitori din zonă.

Primul pas pentru realizarea trotuarelor constă în contractarea unor servicii de proiectare în valoare de 45.500 lei.

  • În zonele rurale, cum este și în cazul comunei Rediu, drumurile locale dețin un rol important în asigurarea accesului la rutele de comunicare naționale și, prin urmare, la principalele centre economice, sociale și culturale ale județului și la obiectivele de interes general. Crearea și modernizarea infrastructurii rutiere locale constituie elementul de bază pentr dezvoltarea comunităților rurale. Acestea sunt necesare pentru a asigura condiții de sănătate, protecția mediului, accesibilitatea și, în general, condiții optime de trai. Prin amenajarea de trotuare pe raza comunei Rediu va fi influențată favorabil circulația cetățenilor – extras dintr-un proiect de hotărâre al Consiliului Local Rediu.

Tronsonul de drum avut în vedere de autoritățile locale este același sector propus de către cititorii APIX.ro în sesizarea din februarie 2021: de la intrarea în Rediu prin Păcurari și până la intersecția cu DJ282.

Pe șosea, care este drum județean, va interveni și Direcția de drumuri a Consiliului Județean pentru a realiza plombări.

Acum două luni, APIX.ro atrăgea atenția asupra riscului major de accidente pe această șosea: lipsa trotuarelor îi determină pe pietoni să circule pe carosabil. În același timp, în vremuri ploioase „trotuarele” existente se transformă în bălți și noroi.

Imagine primită de la cititori APIX.ro din Rediu
  • Să fii pieton în comuna Rediu este o adevărată aventura. Șoseaua Valea Rediului, DJ 280E nu are nici acostament, nici rigole si, desigur, nici trotuare. În zona care apare în imagini s-au construit multe blocuri, nu toți cei care stau în zonă au mașini ceea ce înseamnă că trebuie sa circule fie pe asfalt și să spere că nu îi calcă vreun șofer neatent, fie prin noroaiele care marginesc asfaltul. O cale de circulație a pietonilor nu este un moft ci o necesitate iar speranța celor din zonă este că nu va fi nevoie să se întâmple vreun accident grav pentru a se face ceva – se arăta în sesizarea primită la redacție

Mai multe poze pot fi vizualizate la ACEST LINK.

Articole din categoria Proiecte publice

EXCLUSIV apix.ro:

Mobilitate urbană

Facebook

Tu știi în ce cartier stai?

Cele mai citite articole din ultima lună:

To Top