Connect with us

Boom-ul imobiliar al Iașului atrage și oameni de afaceri suceveni

În spatele Hotelului Zimbru va apărea un bloc cu 11 etaje

Investiții private

Boom-ul imobiliar al Iașului atrage și oameni de afaceri suceveni

O firmă controlată de șeful Camerei de Comerț și Industrie din Suceava, Nicolae Troașe, construiește un bloc la Iași. Imobilul de locuințe este amplasat pe bd. Chimiei nr. 2, în spatele Hotelului Zimbru.

Amplasamentul investiției:

Proiectul aparține firmei Logistic Development SRL, care este deținută de alte două societăți: Calcarul SA și Media Rom Grup SRL. Prima firmă aparține șefului Camerei de Comerț din Suceava, iar cea de-a doua a lui Ioan Melinte. Logistic Development vrea să construiască un bloc cu subsol, demisol, parter și șapte etaje, la o înălțime maximă de 26 metri.

Dezvoltatorul are la dispoziție o suprafață de teren de 2.206 mp, iar indicatorii urbanistici (POT – 50%, CUT – 3,3) îi permit să amenajeze peste 100 de apartamente la o suprafață medie de 50 mp.

Planșa de reglementări urbanistice:

Pentru zona studiată a fost deja aprobat un plan urbanistic zonal în 2016. Inițial, fostul proprietar al terenului din Chimiei (LVI Serv SA) a vrut să construiască un sediu de birouri. Noul PUZ, propus de Logistic Developement, adaugă și posibilitatea de a amenaja locuințe colective.

Potrivit planului urbanistic zonal modificat, vor fi amenajate minimum 84 de locuri de parcare. Deocamdată, proiectul de PUZ a fost lansat în consultare publică. Dezvoltatorul va putea construi abia după ce plenul Consiliului Local va aproba proiectul și, ulterior, Primăria va emite autorizația de construire.

Apartamente de vânzare Iași: oferte actualizate

Descoperă LAPIS Residence - un ansamblu rezidențial de top

Articole din categoria Investiții private

To Top