Connect with us

Bugetul de stat: 62 mil. lei pentru lucrările la drumul Tg Frumos – Botoșani

Proiecte publice

Bugetul de stat: 62 mil. lei pentru lucrările la drumul Tg Frumos – Botoșani

Singurul proiect de infrastructură din județul Iași care figurează în bugetul de stat inclusiv cu lucrări de execuție vizează modernizarea drumului Târgu Frumos – Botoșani. În cazul acestui proiect, licitația a fost organizată anul trecut și a fost adjudecată de către asocierea Aqua Parc – Vahostav – Trameco – Mavgo Holding.

În bugetul de stat apare o alocare de 62 milioane lei pentru anul 2021. Conform estimărilor guvernului, lucrările ar putea fi finalizate în anul 2023, având în vedere alocările previzionate pentru 2022 (179 milioane lei) şi 2023 (76 milioane lei).

Drumul are o lungime de aproape 72 km, iar durata contractului este de 29 luni, din care 5 luni perioada de proiectare şi 24 luni perioada de execuţie. Pe teritoriul județului Iași vor fi reabilitați 33 km, iar în Botoșani 39 km.

Compania Aqua Parc, liderul asocierii câștigătoare, este condusă Gheorghe Vlasie, om de afaceri care este un apropiat al șefului PSD Neamț, Ionel Arsene. Pe vremea guvernării PSD, firma a devenit abonată la contracte publice: de exemplu, în anul 2018 a înregistrat un profit de 16 milioane lei, cifră de afaceri de 84 milioane lei și un număr mediu de 160 angajați.

Articole din categoria Proiecte publice

Trafic

Facebook

Tu știi în ce cartier stai?

Cele mai citite articole din ultima lună:

To Top