Connect with us

Când ajung primele tramvaie la Iași: trei în luna august, iar alte patru până la sfârșitul anului

Proiecte publice

Când ajung primele tramvaie la Iași: trei în luna august, iar alte patru până la sfârșitul anului

Primele tramvaie noi vor ajunge la Iași pe parcursul lunii august, conform unui anunț făcut de către viceprimarul Daniel Juravle la ZDI TV. Acesta a precizat că în luna august vor ajunge trei tramvaie, iar, până la sfârșitul anului, încă patru vehicule.

„În august vor veni trei tramvaie, iar până la sfârșitul anului numărul va crește la șapte vehicule. Odată ce vor veni noile vehicule, lucrările vor sta mai bine în transportul local, vă amintesc că vor ajunge la Iași, în total, 32 de tramvaie și 44 de autobuze electrice”, a declarat viceprimarul Daniel Juravle.

Viceprimarul nu a detaliat care dintre producătorii cu care Primăria are contract va livra vehiculele, dar, cel mai probabil, este vorba despre tramvaiele contractate de municipalitate cu PESA (Polonia), în condițiile în care Bozankaya a început, deocamdată, livrările către Timișoara. Amintim că Primăria are încheiate contracte cu ambele firme pentru 32 de tramvaie (16 vehicule/producător).

În luna mai 2021, PESA a scos la teste tipul de tramvai care va fi livrat la Iași, dar, inițial, era anunțat ca vehiculul să ajungă la Iași în cursul lunii septembrie.

Urmărește știrile APIX.ro pe WhatsApp

Articole din categoria Proiecte publice

Hover Image with Link

Trafic

Facebook

Tu știi în ce cartier stai?

Cele mai citite articole din ultima lună:

To Top