Connect with us

Cum arată primul tramvai pe care PESA îl trimite la Iași în septembrie 2021

Proiecte publice

Cum arată primul tramvai pe care PESA îl trimite la Iași în septembrie 2021

Producătorul polonez PESA a finalizat realizarea primului tramvai pentru Iași în cadrul unui contract ce vizează livrarea a 16 astfel de vehicule. Mijlocul de transport va fi supus omologării și, până la sfârșitul lunii septembrie, va putea circula pe străzile Iașului.

În propunerea tehnică înaintată în cadrul licitației organizate de către Ministerul Dezvoltării, PESA s-a angajat să livreze 10 tramvaie până cel târziu la sfârșitul anului 2021.

Contractul de achiziție a celor 16 tramvaie PESA a fost semnat pe 27 aprilie 2020. Valoarea contractului este de circa 163 de milioane de lei, cu TVA, adică aproximativ 33,1 milioane de euro, ceea ce înseamnă 2,06 milioane de euro pentru fiecare tramvai.

Cele 16 tramvaie PESA vor avea o capacitate de transport totală de minimum 230 de locuri, din care minimum 30 pe scaune fixe, nerabatabile și individuale.

Toate tramvaiele vor avea dotări moderne: aer condiţionat, instalaţie de încălzire corespunzătoare pentru sezonul rece, sistem de supraveghere video interior şi exterior, echipament pentru anunţuri vocale exterioare în staţii pentru persoanele cu dizabilităţi de vedere, instalaţie electrică a echipamentelor de ticketing şi o instalaţie de informare a călătorilor atât la interior, cât şi la exterior, sistem de numărare a călătorilor prin senzori video inteligenţi 3D etc.Tramvaiele sunt destinate rutelor 1, 3, 7, 8 şi 13.

Urmărește știrile APIX.ro pe WhatsApp

Articole din categoria Proiecte publice

Hover Image with Link

Trafic

Facebook

Tu știi în ce cartier stai?

Cele mai citite articole din ultima lună:

To Top