Connect with us

Str. Viticultori va fi, în sfârșit, asfaltată după ce ApaVital va schimba conductele

Proiecte publice

Str. Viticultori va fi, în sfârșit, asfaltată după ce ApaVital va schimba conductele

Primăria Iași a anunțat în mai multe rânduri, cel puțin în ultimii 4-5 ani, că strada Viticultori va fi asfaltată. În 2019, a fost semnat și un contract de lucrări în acest sens, cu o asociere de firme. Abia în a doua jumătate a acestui an, constructorii vor putea turna și asfaltul.

Deocamdată, pe str. Viticultori vor demara lucrări inițiate de ApaVital: va fi modernizată rețeaua de apă potabilă în cadrul unui proiect cu o valoare de circa un milion lei, bani asigurați de operator din fondurile proprii.

„Lucrările presupun montarea unei conducte noi, din material PEHD, cu diametrul de 250 mm, pe o distanță de 1.100 metri liniari, inclusiv refacerea unui număr de 43 de branșamente, pentru conectarea utilizatorilor la noua rețea de apă potabilă”, se arată într-un comunicat al ApaVital.

  • Lucrările se vor desfășura zilnic, în perioada 10 mai 2021 – 11 iunie 2021, în intervalul orar 08.00 – 14.00, cu afectarea la minimum a circulației rutiere în zona de intervenție, șanțurile realizate urmând a fi acoperite integral la sfârșitul fiecărei zile de lucru. Totuși, vor fi restricții de circulație în funcție de necesități

ApaVital nu va executa lucrări simultan, în același profil transversal, pe ambele părți ale drumului, acestea urmând a fi realizate etapizat, restricțiile în traficul rutier urmând a fi instituite doar pe jumătate din lățimea părții carosabile, asigurându-se astfel circulația alternantă.

După finalizarea modernizării rețelelor de utilități, Primăria va putea da ordinul de începere a lucrărilor de asfaltare: str. Viticultori are o lungime de peste 2 km.

Primăria Iași a semnat, în 2019, contractul de lucrări cu asocierea Alpenside – Concret Drum în valoare de peste 17 milioane lei, în condițiile în care în proiect au mai fost incluse: str. I.I. Mironescu (662 metri), str. Luca Arbore (1.973 metri), str. Roșcani (376 metri), str. Țicăul de Jos (614 metri), str. Timpului (235 metri), str. Șt. O. Iosif (376 metri), str. Dochia (290 metri) și supralărgirea bld. Tudor Vladimirescu în zona Facultății de Chimie.

Urmărește știrile APIX.ro pe WhatsApp

Articole din categoria Proiecte publice

Trafic

Facebook

Tu știi în ce cartier stai?

Cele mai citite articole din ultima lună:

To Top