Connect with us

„Casa Furnicilor” din Iași, nominalizată pentru titlul de „clădirea anului 2019” în lume

Competiția este organizată de ArchDaily

Extern

„Casa Furnicilor” din Iași, nominalizată pentru titlul de „clădirea anului 2019” în lume

O casă proiectată și construită la Iași este nominalizată pe o listă de proiecte internaționale din rândul cărora va fi desemnată „clădirea anului 2019”. Competiția este organizată de ArchDaily, un site influent la nivel internațional care acoperă știri despre arhitectură. ArchDaily este cel mai citit site din domeniu, cu peste 500.000 de vizitatori în fiecare zi, la nivel global (sursa).

De la Iași, ArchDaily a inclus așa-numita „Casa Furnicilor” realizată de echipa ieșeană de arhitectură de la Miolk. (vezi aici)

„Casa Furnicilor este o locuință unifamilială în Iași prin care beneficiarii își propun să experimenteze un nou mod de a trăi împreună. Într-un volum rigid și relativ mic, casa arată bogăția spațială care poate rezulta din lucrul atent cu spațiul. Sculptate într-o formă compactă, cu amprenta la sol de 8m x 8m și suprafața desfașurată de 160 mp, spațiile interioare preiau panta terenului și lucrează pe seminiveluri”, se arată în prezentarea proiectului pe site-ul Miolk.

Potrivit sursei citate, casa tratează interiorul ca „pe un spațiu urban, în care zona de zi devine o piațetă intimă”.

„Aceasta primește lumina de sus și către ea sunt orientate ferestrele spațiilor de noapte, asimilate unor `căsuțe pe versant`. Scara interioară este o amfiladă de trepte ce face legătura între mai multe puncte de belvedere ce privesc către `piațeta` familiei”, se mai arată în prezentare.

Competiția este foarte vizibilă la nivel internațional în condițiile care presa acordă o atenție sporită.

„ArchDaily pune Casa Furnicilor pe lista ce nominalizează Building of the Year 2019! Singurul proiect selectat din Iași pe o listă de proiecte internaționale este la un pas pentru ca votul publicului să confirme dacă merităm acest titlu!”, este mesajul postat de Miolk pe pagina de Facebook.

Fotogalerie (pozele au fost preluate de pe site-ul miolk.ro):

Apartamente de vânzare Iași: oferte actualizate

Urmărește știrile APIX.ro pe WhatsApp

Articole din categoria Extern

Hover Image with Link

Trafic

Facebook

Tu știi în ce cartier stai?

Cele mai citite articole din ultima lună:

To Top