Connect with us

Cicoarei: Peste 150 de apartamente vor fi amenajate în blocuri cu 10 etaje

Investiții private

Cicoarei: Peste 150 de apartamente vor fi amenajate în blocuri cu 10 etaje

Primăria Iași a dat undă verde construirii unor blocuri cu 10 etaje în zona Cicoarei pe un teren care a aparținut domeniului public și a făcut obiectul unui schimb controversat de terenuri în urmă cu câțiva ani.

Firma G&R Imobiliar vrea să amenajeze 154 de apartamente: 47 apartamente cu o cameră, 86 apartamente cu 2 camere și 21 apartamente cu 3 camere. Amprenta la sol a blocurilor va ajunge la aproape 1.300 mp, iar cea desfășurată la circa 19.000 mp.

Terenul se află într-o zonă care va cunoaște o dezvoltare semnificativă în următorii ani

Regimul de înălțime propus este cu două niveluri în subsol, parter și 10 etaje. Firma susține că va amenaja 173 de locuri de parcare. G&R Imobiliar are în proprietate o suprafață de 3.370 mp.

Terenul a făcut obiectul unui schimb controversat de terenuri: firma este condusă de fiul primarului din Miroslava (Dan Niță), alături de doi oameni de afaceri apropiați de PNL. Schimbul a fost aprobat de plenul Consiliului Local (CL) Iași, cu ajutorul decisiv al consilierilor locali ai PNL: Primăria Iași a oferit cu generozitate suprafața de 3.370 mp pentru a intra în proprietatea unui teren de 1.281 mp în vecinătatea Cimitirului Eternitatea, teren care inclusiv astăzi stă nefolosit. DNA a cercetat afacerea cu iz liberal, dar a clasat dosarul.

O randare a proiectului prezentată în perioada de dezbatere publică a investiției

Apartamente de vânzare Iași: oferte actualizate

Descoperă LAPIS Residence - un ansamblu rezidențial de top

Articole din categoria Investiții private

To Top