Connect with us

O clădire de birouri și mai multe construcții din centrul Iașului vor fi demolate

Investiții private

O clădire de birouri și mai multe construcții din centrul Iașului vor fi demolate

Zinan Investment Group a obținut autorizația de desființare a mai multor construcții din zona din spatele Catedralei Mitropolitane, în condițiile în care firma intenționează să dezvolte un proiect imobiliar. Construcțiile se află pe str. Petru Movilă.

Potrivit autorizației 811/2023, vor fi demolate următoarele clădiri: o hală industrială (suprafață construită de 983 mp), un corp administrativ (Sc – 132 mp), o magazie (Sc – 37 mp) și o clădire de birouri (Sc – 111 mp). Clădirile au o valoare impozabilă de 1,2 milioane lei, iar costurile de dezafectare se ridică la circa 550.000 lei.

„Demolare clădiri existente și construire împrejmuire provizorie în vederea efectuării de studii arheologice și geotehnice. Teren în suprafață totală de 5.600 mp. Dezafectarea clădirilor se va realiza astfel încât să nu fie afectate clădirile învecinate și toate săpăturile necesare se vor efectua în regim de supraveghere arheologică”, se arată în autorizația de desființare emisă de Primăria Iași.

Așa cum APIX.ro a mai relatat, Zinan pregătește în această zonă un proiect pentru construirea de blocuri de locuințe. Potrivit informațiilor APIX, este vorba despre cel puțin 6 tronsoane de bloc cu un regim cu subsol, parter, 4 etaje și un etaj tehnic.

Construcțiile care vor fi demolate sunt pe terenul delimitat cu roșu

Clădirile ar urma să ocupe 50% din suprafața terenului, în condițiile în care coeficientul de utilizare a terenului (CUT) a fost stabilit la 3, ceea ce permite investitorului să amenajeze o suprafață construită desfășurată de aproape 17.000 mp. Zinan Investment mai derulează și alte proiecte imobiliare la Iași. Dintre acestea, amintim resuscitarea zonei Dream Village sau realizarea unei parcări pe amplasamentul fostei Piețe Dimitrov.

Zinan Investment este controlată de familia Zincenco din Republica Moldova și este o companie de dezvoltare imobiliară care, în ultimii ani, s-a remarcat prin achiziții importante de terenuri la Iași. De exemplu, în acest an, a plătit 8,4 milioane euro pentru o suprafață de pe str. Aurel Vlaicu (lângă platforma ASAM) unde va construi, de asemenea, blocuri.

Urmărește știrile APIX.ro pe WhatsApp

Articole din categoria Investiții private

Hover Image with Link

Trafic

Facebook

Tu știi în ce cartier stai?

Cele mai citite articole din ultima lună:

To Top