Connect with us

Cine participă la dezbaterea online pe tema pasajelor din Podu Roș. UPDATE

Mișcări civice

Cine participă la dezbaterea online pe tema pasajelor din Podu Roș. UPDATE

UPDATE. Dezbaterea poate fi vizionată la ACEST LINK.

Dezbaterea inițiată de societatea civilă pe tema oportunității construirii pasajelor supraterane din Podu Roș va avea loc astăzi, de la ora 18.00, în mediul online. Evenimentul a fost inițiat de Alianța pentru Promovarea Transportului Alternativ (APTA), organizație din care fac parte mai multe asociații civice.

Dezbaterea va fi transmisă în direct pe paginile de Facebook ale asociațiilor civice care fac parte din APTA. Potrivit organizatorilor, la dezbatere au confirmat prezența:

  • Mihai Chirica, primarul municipiului Iași
  • Lector Univ. Dr. George Țurcănașu, Geografie Urbană, UAIC Iași
  • Prof. Univ. Dr. Laurențiu Radvan, Prodecan Facultatea de Istorie, Istorie Urbană, UAIC Iași
  • Violeta Mihalache, expert independent pe mobilitate la EIT Urban Mobility, director al Asociației Urban Survey Timișoara
  • ing. Tudor Măcicăşan, expert mobilitate durabilă, consultant independent
  • Luana Bidașcă, Policy Officer European Commission DG MOVE
  • Marian Ivan, fondator OPTAR (Organizația pentru Promovarea Transportului Alternativ în România)
  • Lucian Cocea-Lionescu, arhitect, aPunct, APTA Iași

„Construcția pasajelor în Podu Roș reprezintă o investiție majoră care va schimba silueta orașului, cu implicații la nivel urbanistic, economic, social etc. Înainte de a se începe demersurile de înființare a acestui proiect, este necesar ca publicul ieșean să înțeleagă pe ce baze se fundamentează acest proiect în Podu Roș și dacă reprezintă soluția optimă pentru descongestionarea traficului, ținându-se cont de aspectul dezvoltării durabile a Iașului”, se arată în informarea APTA.

APTA Iași este formată din 8 organizații neguvernamentale din Iași: CIVICA, Asociația euRespect, Studio aPunct, Asociația Clubul de Ciclism și Ecologie IașiBike, ProBikeAddiction, Asociația Națională pentru Sprijinirea Victimelor și Prevenirea Accidentelor Rutiere, Iasi.Travel, Asociația Nevăzătorilor Iași.

APTA a dat publicității și un DOCUMENT în care sunt sintetizate principalele observații ale societății civile cu privire la construirea celor două pasaje supraterane

[P] Apartamente de vânzare și închiriat pe evo-imobiliare.ro

Urmărește știrile APIX.ro pe WhatsApp

Articole din categoria Mișcări civice

Hover Image with Link

Trafic

Facebook

Tu știi în ce cartier stai?

Cele mai citite articole din ultima lună:

To Top