Connect with us

Complexul rezidențial de lângă SRI a fost autorizat: 11 etaje la unul dintre blocuri

Amplasamentul aferent investiției are o suprafață de circa 4.000 mp

Investiții private

Complexul rezidențial de lângă SRI a fost autorizat: 11 etaje la unul dintre blocuri

TVI Construct a obținut autorizația pentru complexul rezidențial din vecinătatea SRI. Firma, patronată de omul de afaceri Vasile Terciu, are în plan construirea a trei tronsoane de bloc: două vor găzdui apartamente, iar celălalt sedii de birouri.

Amplasamentul are circa 4.000 mp

Dintre cele trei tronsoane, primul tronson (locuințe) a fost autorizat încă din anul 2017 și a fost construit, autorizația emisă recent de Primărie făcând referire la celelalte două tronsoane.

Primul tronson a fost construit și, conform autorizației, ar trebui să găzduiască apartamente

Primul tronson are un regim cu două niveluri în subteran, demisol, parter și 4 etaje, la o înălțime maximă de 19 metri. Al doilea tronson va avea trei niveluri în subteran, parter și 6 etaje (înălțime maximă – 25 metri), în timp ce tronsonul care va găzdui birouri are prevăzut un regim cu trei niveluri în subteran, parter și 11 etaje (înălțime maximă – 44 metri).

În total, în cele două tronsoane destinate locuirii vor fi amenajate circa 50 de apartamente. În parcarea subterană a complexului sunt prevăzute 107 locuri, iar alte 54 vor fi la nivelul solului.

Autorizațiile 420/2017 și 1503/2019 au fost emise în baza unei hotărâri din anul 2008 a Consiliului Local astfel că, la acest moment, nu există public o planșă de reglementări urbanistice. Totuși, la amplasament, investitorul a afișat de mai mult timp randări ale proiectului.

Randare afișată la amplasament de către investitor

TVI Construct este patronată de Vasile Terciu, om de afaceri care a devenit cunoscut publicului larg după ce, la începutul anilor 2000, a câștigat de mai multe ori la Loto („6 din 49”). Ulterior, Terciu s-a remarcat prin câteva proiecte imobiliare, dar și prin faptul că a devenit unul dintre principalii furnizori de betoane pentru alți afaceriști imobiliari (frații Negurici, Cristin Zămosteanu, Gabriel Surdu etc.).

Acum aproape cinci ani, Terciu a inaugurat un bloc cu 60 de apartamente din capăt Păcurari (ultimul imobil de pe șos. Păcurari, pe sensul de ieșire din oraș), după o investiție de circa 2 milioane euro, conform propriilor declarații.

În 2018, firma lui Terciu a avut o cifră de afaceri de 38,9 milioane lei, un profit de 3,8 milioane lei și un număr mediu de 205 de angajați.

Blocul construit de Vasile Terciu în capăt Păcurari

[P] Apartamente de vânzare și închiriat pe evo-imobiliare.ro

Urmărește știrile APIX.ro pe WhatsApp

Editor al publicației APIX.ro, lucrează în presă din anul 2005. De-a lungul timpului, a colaborat cu instituții de presă centrale și locale.

Articole din categoria Investiții private

Hover Image with Link

Trafic

Facebook

Tu știi în ce cartier stai?

Cele mai citite articole din ultima lună:

To Top