Connect with us

Consiliul Județean Iași împrumută 10 milioane euro de la BCR pentru a finaliza drumul Iași – Suceava

Local

Consiliul Județean Iași împrumută 10 milioane euro de la BCR pentru a finaliza drumul Iași – Suceava

Consiliul Județean (CJ) Iași va împrumuta 10 milioane euro de la BCR cu scopul de a finanța finalizarea lucrărilor la drumul Iași – Suceava, un proiect inițiat acum mai bine de 10 ani: termenul inițial de execuție era anul 2021.

Plenul CJ a dat mână liberă președintelui Costel Alexe să semneze contractul, conform unei hotărâri adoptate în ședința extraordinară de joi, 16 noiembrie. Împrumutul va avea o valoare maximă de 47,7 milioane lei.

Împrumutul va fi contractat pentru o perioadă de 10 ani, iar banii vor fi accesați de CJ în cel puțin o tranșă, până cel târziu la 1 decembrie 2023. BCR a oferit o perioadă de grație de 12 luni, cu o dobândă variabilă.

Pentru județul Iași, proiectul de reabilitare a drumului Iași – Suceava are costuri totale de 328 milioane lei: 169,3 milioane lei sunt bani nerambursabili, iar 158,5 sunt fonduri neeligibile. Potrivit CJ, odată semnate toate contractele, valoarea efectivă a lucrărilor a scăzut la 316 milioane lei. „Ținând cont de plățile deja efectuate, suma necesară pentru finalizarea activităților proiectului ar fi de 165,5 milioane lei pentru anul 2023. Având în vedere suma inclusă în bugetul anului 2023, de 118 milioane lei pentru proiect, necesarul rămas de finanțat este de 47,6 milioane lei”, se arată într-un raport al CJ.

Drumul Iași – Suceava este împărțit, pe raza județului Iași, în trei tronsoane – primele două au fost finalizate, iar ultimul tronson a ajuns la un grad de 90% în execuție.

Apartamente de vânzare Iași: oferte actualizate

Descoperă LAPIS Residence - un ansamblu rezidențial de top

Editor al publicației APIX.ro, lucrează în presă din anul 2005. De-a lungul timpului, a colaborat cu instituții de presă centrale și locale.

Articole din categoria Local

To Top