Connect with us

Drumul Iași-Suceava: ultima porțiune, aflată încă în lucru, a ajuns la un stadiu de 90% în execuție

Proiecte publice

Drumul Iași-Suceava: ultima porțiune, aflată încă în lucru, a ajuns la un stadiu de 90% în execuție

Lucrările la drumul Iași-Suceava pe ultimul tronson de 40 km au ajuns la un grad de execuție de 90%, a anunțat Consiliul Județean (CJ) Iași, fiind create premisele ca porțiunea să fie dată în folosință la începutul anului viitor.

În ceea ce privește celelalte două sectoare ale drumului, tronsonul 2 (DJ 281 D de la Coarnele Caprei – Focuri – Gropnița și modernizare DJ 281 D Coarnele Caprei – Belcești, 20 km) a fost recepționat în luna martie 2023 (valoarea lucrărilor a fost de 64,3 milioane lei), iar tronsonul 1 (DJ 282 limita Iași – Rediu – Movileni – Gropnița – DJ 281D, 30 km) este în fază de recepție (valoarea lucrărilor a fost de 79 milioane lei).

„Lucrările de modernizare au inclus lărgirea și consolidarea drumului, asigurarea elementelor de scurgere a apelor pluviale prin realizarea de șanșuri, rigole și puțuri absorbante, reabilitarea podurilor și podețelor pe tot traseul drumului, amenajarea drumurilor laterale și a trecerilor la nivel cu cale ferată, precum și montarea unor parapeți de siguranță”, se arată într-o informare a CJ cu privire la finalizarea lucrărilor pe tronsonul 2 și intrarea în „faza de verificare în vederea recepției lucrărilor”.

Tronsonul 3 are 40 km (DJ 281 de la Belcești – Ceplenița – DN 28B și DJ 281 de la DN 28B – Scobinți – Lespezi) și a ajuns la un stadiu de 90% în execuție, lucrările urmând a fi finalizate până la sfârșitul acestui an.

Recent, APIX.ro a scris despre faptul că, în cazul întregului drum Iași – Suceava, costurile totale aproape s-au dublat în în 6 ani: în 2023, au ajuns la 328 milioane lei față de cele 177 milioane lei din 2017.

Urmărește știrile APIX.ro pe WhatsApp

Articole din categoria Proiecte publice

Trafic

Facebook

Tu știi în ce cartier stai?

Cele mai citite articole din ultima lună:

To Top