Connect with us

Drumul Iași-Suceava: ultima porțiune, aflată încă în lucru, a ajuns la un stadiu de 90% în execuție

Proiecte publice

Drumul Iași-Suceava: ultima porțiune, aflată încă în lucru, a ajuns la un stadiu de 90% în execuție

Lucrările la drumul Iași-Suceava pe ultimul tronson de 40 km au ajuns la un grad de execuție de 90%, a anunțat Consiliul Județean (CJ) Iași, fiind create premisele ca porțiunea să fie dată în folosință la începutul anului viitor.

În ceea ce privește celelalte două sectoare ale drumului, tronsonul 2 (DJ 281 D de la Coarnele Caprei – Focuri – Gropnița și modernizare DJ 281 D Coarnele Caprei – Belcești, 20 km) a fost recepționat în luna martie 2023 (valoarea lucrărilor a fost de 64,3 milioane lei), iar tronsonul 1 (DJ 282 limita Iași – Rediu – Movileni – Gropnița – DJ 281D, 30 km) este în fază de recepție (valoarea lucrărilor a fost de 79 milioane lei).

„Lucrările de modernizare au inclus lărgirea și consolidarea drumului, asigurarea elementelor de scurgere a apelor pluviale prin realizarea de șanșuri, rigole și puțuri absorbante, reabilitarea podurilor și podețelor pe tot traseul drumului, amenajarea drumurilor laterale și a trecerilor la nivel cu cale ferată, precum și montarea unor parapeți de siguranță”, se arată într-o informare a CJ cu privire la finalizarea lucrărilor pe tronsonul 2 și intrarea în „faza de verificare în vederea recepției lucrărilor”.

Tronsonul 3 are 40 km (DJ 281 de la Belcești – Ceplenița – DN 28B și DJ 281 de la DN 28B – Scobinți – Lespezi) și a ajuns la un stadiu de 90% în execuție, lucrările urmând a fi finalizate până la sfârșitul acestui an.

Recent, APIX.ro a scris despre faptul că, în cazul întregului drum Iași – Suceava, costurile totale aproape s-au dublat în în 6 ani: în 2023, au ajuns la 328 milioane lei față de cele 177 milioane lei din 2017.

Apartamente de vânzare Iași: oferte actualizate

Descoperă LAPIS Residence - un ansamblu rezidențial de top

Articole din categoria Proiecte publice

To Top