Connect with us

Costurile pentru modernizarea drumului Iași – Suceava s-au dublat: care este stadiul proiectului

Proiecte publice

Costurile pentru modernizarea drumului Iași – Suceava s-au dublat: care este stadiul proiectului

Costurile pentru modernizarea drumului Iași – Suceava au ajuns la aproape 328 milioane lei pentru sectorul care tranzitează județul Iași față de cele 177 milioane lei estimate conform devizului de lucrări din anul 2017.

Într-o informare a Consiliului Județean (CJ) se arată că necesarul total de fonduri, pentru întreaga investiție, ajunge la peste 640 milioane lei (pe sectorul sucevean, investiția a crescut de la 150 milioane lei la 320 milioane lei).

Aportul CJ la proiect ajunge la 158 milioane lei – aceasta este suma totală care reprezintă cheltuieli neeligibile, restul banilor (170 milioane lei) fiind alocați de Comisia Europeană.

Care este stadiul proiectului

Sectorul ieșean al drumului a fost împărțit în trei porțiuni. Primele două tronsoane au fost finalizate, lucrările fiind executate de către asocierea Alpenside – General Trust Argeș, respectiv:

  • DJ 282 limita Iași – Rediu – Movileni – Gropnița – DJ 281D (circa 30 km, valoare 80 milioane lei)
  • DJ 281 D de la Coarnele Caprei – Focuri – Gropnița și modernizare DJ 281 D Coarnele Caprei – Belcești (circa 22 km, valoare 64 milioane lei)

Contractul de lucrări pe ultima porțiunea revede reabilitarea a 40 km de drum, respectiv modernizarea DJ 281 de la Belcești – Ceplenița – DN 28B – Scobinți – Lespezi. Acest tronson este în lucru, licitația – după mai multe contestații și litigii – fiind câștigată de Daroconstruct, la o valoare totală estimată de 159 milioane lei.

Mai jos, puteți consulta nota de informare făcută publică de către Consiliul Județean (alternativ, descarcă documentul):

Urmărește știrile APIX.ro pe WhatsApp

Articole din categoria Proiecte publice

Trafic

Facebook

Tu știi în ce cartier stai?

Cele mai citite articole din ultima lună:

To Top