Connect with us

Covid-19: numărul de cazuri active scade zilnic în municipiul Iași [grafic]

Local

Covid-19: numărul de cazuri active scade zilnic în municipiul Iași [grafic]

Numărul de cazuri active Covid-19 în municipiul Iași își continuă panta descendentă pe care a intrat la sfârșitul lunii noiembrie 2020, potrivit datelor oficiale prelucrate de APIX.ro. Pe 29 noiembrie 2020 a fost înregistrat vârful de cazuri active de la începutul pandemiei – la acel moment erau 7.244 de cazuri active. Astăzi, numărul acestora abia trece de 4.600, număr similar cu începutul lunii noiembrie 2020.

În ultimele 14 zile au fost înregistrate puțin peste 1.000 de noi cazuri. Spre diferență, acum circa două luni, pe perioade similare, numărul trecea și de 2.500 de cazuri noi. De la începutul pandemiei, în municipiul Iași au fost contabilizate 17.727 de cazuri de infectare cu Covid-19. Dintre acestea, 12.816 de persoane au fost declarate vindecate, iar alte 286 au decedat. În municipiul Iași, rata de infectare a ajuns la 1,83 de cazuri la o mie de locuitori.

  • Important: chiar dacă numărul de cazuri scade, restricțiile impuse în luna noiembrie 2020 (inclusiv în ceea ce privește carantina de noapte, de exemplu) sunt în continuare în vigoare pe tot teritoriul țării indiferent de rata de incidență dintr-o localitate sau alta
Situația cuprinde intervalul 22 octombrie 2020 – 20 ianuarie 2021. Vârful a fost pe 29 noiembrie 2020. Ulterior, numărul de cazuri active a scăzut constant, cu mici fluctuații de creștere în anumite zile, dar nesemnificative pentru tendința generală de scădere

De remarcat că au trecut mai bine de trei săptămâni de la sărbători, dar numărul de cazuri de noi nu a suferit vreo creștere, semn că ieșenii au respectat, în cea mai mare parte, recomandările și măsurile impuse de autorități.

De precizat că, indiferent de faptul că numărul de cazuri scade zilnic la Iași, măsurile impuse în luna noiembrie de Guvern provoacă în continuare efecte: școlile sunt închise, carantina de noapte este încă în vigoare, masca este în continuare obligatorie. Aceste măsuri sunt instituite la nivel național indiferent de rata de incidență dintr-o localitate sau alta.

Este de așteptat ca, la începutul lunii februarie, autoritățile centrale să adopte unele măsuri de relaxare – inclusiv școlile ar putea fi deschise, conform unor declarații recente.

În ceea ce privește vaccinarea, prefectul Marian Grigoraș a comunicat, aseară, că, până în data de 20 ianuarie (ora 17.00), în județul Iași s-au vaccinat peste 15.600 de persoane, iar 2.000 dintre acestea în ultimele 24 de ore. Cele mai multe persoane vaccinate au primit prima doză, a doua fiind programată 21 de zile mai târziu. Persoanele care au primit și a doua doză provin din prima linie de combatere a pandemiei – sistemul medical, unde vaccinarea a început la sfârșitul lunii decembrie 2020.

Coordonator al proiectului Apix.ro, lucrează în presă din anul 2005. De-a lungul timpului, a colaborat atât cu mass-media locale, cât și centrale.

Articole din categoria Local

EXCLUSIV apix.ro:

Mobilitate urbană

Facebook

Tu știi în ce cartier stai?

Cele mai citite articole din ultima lună:

To Top