Connect with us

Creştere susţinută de trafic, în iulie, la Aeroportul Iași. Comparație cu alte aerogări

Local

Creştere susţinută de trafic, în iulie, la Aeroportul Iași. Comparație cu alte aerogări

Peste 88 de mii de pasageri au trecut în iulie prin aerogara ieşeană, aproape 70 la sută faţă de traficul din ultima lună iulie „normală“, cea din 2019, scrie „Ziarul de Iași”.

Dacă în urmă cu o lună am relatat despre traficul de pasageri înregistrat pe Aeroportul Iaşi în primul semestru al anului, suntem în măsură acum să facem comparaţie cu alte aerogări din ţară. Cu aproape 2 milioane de pasageri, Aeroportul ­„Henri Coandă“ (Otopeni) este lider incontestabil. Cum stau, aşadar, aerogările din provincie?

Aeroportul Iaşi a totalizat în primele şase luni ale acestui an 157,8 mii de pasageri. De remarcat că ceva mai mult de o treime, adică 54 de mii, înseamnă numai luna iunie. Dacă Iaşul e foarte aproape de Timişoara (161,2 mii), ambele sunt departe de Cluj, care a avut aproape 385 de mii de pasageri de la începutul anului.

Dintre celelalte aerogări din regiunea noastră, Bacăul este pe val, cu 102,4 mii de călători, în vreme ce Suceava a înregistrat 65 de mii. Pe zboruri internaţionale, Iaşul şi Bacăul depăşesc Timişoara, iar Sibiul trece de Suceava. În topul curselor interne urcă Oradea în locul Bacăului, după Iaşi.

Citește mai multe în Ziarul de Iași

Urmărește știrile APIX.ro pe WhatsApp

Articole din categoria Local

Hover Image with Link

Trafic

Facebook

Tu știi în ce cartier stai?

Cele mai citite articole din ultima lună:

To Top