Connect with us

Criza Covid-19/Premieră: La Aeroportul Iași nu mai există zboruri regulate

Spațiul aerian al României (miercuri, 15 aprilie, ora 8.20 dimineața)

Utile

Criza Covid-19/Premieră: La Aeroportul Iași nu mai există zboruri regulate

Ultima rută care mai era operată la Aeroportul Iași, spre Billund (Danemarca), a fost anulată în această perioadă de instituire a stării de urgență. După anularea pe bandă rulantă a celorlalte curse interne și externe, Wizz Air a mai menținut cele două frecvențe săptămânale a zborului spre Danemarca aproape 2 săptămâni. Din această săptămână, zborul spre Billund nu mai figurează în orarul aerogării, iar directorul Cătălin Bulgariu a confirmat anularea cursei.

Oricine intră pe site-ul oficial al aerogării ieșene poate constata că nu mai există vreo cursă regulată programată. Amintim că, înainte de pandemia Covid-10, de la Aeroportul Iași se putea ajunge în peste 15 destinații externe și 3 interne.

Lipsa vreunui zbor de linie la Aeroportul Iași este o premieră în istoria recentă a capitalei Moldovei. În schimb, aproape în fiecare zi apar la aerogară zboruri ocazionale – chartere care să transporte muncitori români în țări precum Germania, Olanda sau Marea Britanie. Din România, astfel de curse pleacă în special de la Iași și Cluj.

Spațiul aerian al României la ora 8.20 în dimineața zilei de 15 aprilie. Dintre cele 5-6 zboruri care pot fi observate, doar unul a decolat din România (imagine: Flightradar24.com)

„Am avut ieri (luni, n.r.) două curse, s-au amânat pe astăzi (marți), una s-a anulat, una a plecat. Sunt trei pentru mâine (miercuri), au fost aprobate două, una s-a anulat, acum s-a anulat încă una dintre cele două aprobate…”, a spus Cătălin Bulgariu ce se întâmplă zilele acestea la Aeroport, într-o declarație acordată „Ziarului de Iași”.

Cel mai probabil, această situație va continua până pe 15 mai, având în vedere prelungirea stării de urgență la nivel național.

De precizat că la aerogara ieșeană mai decolează/aterizează și zboruri umanitare sau militare, în caz de necesitate.

Apartamente de vânzare Iași: oferte actualizate

Descoperă LAPIS Residence - un ansamblu rezidențial de top

Editor al publicației APIX.ro, lucrează în presă din anul 2005. De-a lungul timpului, a colaborat cu instituții de presă centrale și locale.

Articole din categoria Utile

Trafic

Tu știi în ce cartier stai?

Facebook

Cele mai citite articole din ultima lună:

To Top