Connect with us

CTP estimează un buget de un sfert de miliard de lei anul acesta: investițiile proprii sunt minime

Local

CTP estimează un buget de un sfert de miliard de lei anul acesta: investițiile proprii sunt minime

Compania de Transport Public (CTP) Iași a prognozat un buget cu o valoare de 250 milioane lei, conform informațiilor APIX.ro. Bugetul este cu 14% mai mare decât rezultatul preliminat al anului 2023, și cu 18% mai mare decât prognoza pe anul trecut.

Cea mai mare parte a cheltuielilor CTP vor fi pentru asigurarea salariilor celor peste 1.200 de angajați: în total, cheltuielile de personal se ridică la 120 milioane lei, iar 13 milioane lei din această sumă reprezintă bonusuri. Plățile restante ale CTP se mențin la un nivel ridicat – 50 milioane lei.

O creștere în buget va fi pentru remunerațiile șefilor: cheltuielile totale vor crește de la 3,3 milioane lei la 3,7 milioane lei. Este vorba despre cheltuielile aferente contractului de mandat și a celorlalte organe de conducere și control. Cei cinci directori ai CTP au fiecare un salariu de câteva mii de euro net în fiecare lună.

CTP estimează că va avea un profit net în 2024 în valoare de 2,7 milioane lei – anul trecut, profitul a fost 1,7 milioane lei. Cheltuielile de investiții ale companiei sunt minime (3,8 milioane lei) și, în principal, vizează lucrări la stațiile de transport (adăposturi pentru călători, 1,2 milioane lei), panouri informative (250.000 lei), achiziția a diverse dotări (1,1 milioane lei) și rambursări de credite (1,2 milioane lei).

La finalul anului 2023, CTP avea 1.242 de angajați, acest număr urmând a crește ușor (1.250) la sfârșitul anului curent. Câștigul mediu lunar per salariat, determinat pe baza cheltuielilor de natură salarială, ajunge la circa 7.500 lei.

CTP are de recuperat sume în valoare de 7,5 milioane lei, în condițiile în care datoriile operatorului de transport se ridică la 50 milioane lei.

[P] Apartamente de vânzare și închiriat pe evo-imobiliare.ro

Urmărește știrile APIX.ro pe WhatsApp

Articole din categoria Local

Hover Image with Link

Trafic

Facebook

Tu știi în ce cartier stai?

Cele mai citite articole din ultima lună:

To Top