Connect with us

Vin încă 25 de autobuze electrice la Iași: a fost semnat contractul de livrare a vehiculelor

Semnare contract Primaria Iasi Anadolu achizitie autobuze elcctrice

Proiecte publice

Vin încă 25 de autobuze electrice la Iași: a fost semnat contractul de livrare a vehiculelor

Primăria Iași a semnat marți contractul de furnizare a 25 de autobuze electrice: vehiculele vor fi livrate de compania Anadolu (Turcia), care și-a adjudecat contractul în detrimentul unei alte firme turcești (Bozankaya). Valoarea contractului se ridică la 70 milioane lei (inclusiv TVA).

Achiziția este finanțată prin intermediul PNRR, program în cadrul căruia Iașul beneficiază și de 18 tramvaie moderne, care vor fi furnizate de Bozankaya – acest contract a fost semnat, dar PESA, celălalt participant la licitația, a solicitat suspendarea execuției contractului la Consiliul Național pentru Soluționarea Contestațiilor (CNSC), for care încă nu s-a pronunțat.

Autobuzele electrice ar urma să ajungă până la finalul anului 2025, în condițiile în care primele vehicule sunt programate pentru livrare în vara aceluiași an, conform primarului Mihai Chirica. Contractul mai cuprinde montarea de stații de încărcare lente (25 stații) și rapide (8 stații). „Autobuzele electrice vor avea o capacitate de transport de minim 50 de persoane, din care minim 24 de persoane pe scaun”, se precizează în caietul de sarcini aferent licitației organizate de Primăria Iași.

Anadolu nu se află la primul contract cu Primăria Iași: firma a mai livrat autobuzele ISUZU care circulă de câțiva ani pe străzile Iașului. În prezent, la Iași sunt puse în circulație alte 44 de autobuze electrice: 20 livrate de Solaris (Polonia) și 24 de către BMC Truck&Bus (România).

Autobuzele care vor fi livrate sunt de tip Karsan, și au o lungime de 10 metri. Autonomia unui vehicul este de circa 200 km, conform reprezentanților Anadolu care au fost prezenți la Iași la semnarea contractului.

[P] Apartamente de vânzare și închiriat pe evo-imobiliare.ro

Urmărește știrile APIX.ro pe WhatsApp

Articole din categoria Proiecte publice

Hover Image with Link

Trafic

Facebook

Tu știi în ce cartier stai?

Cele mai citite articole din ultima lună:

To Top