Connect with us

Primăria a semnat contractul pentru achiziția a 18 tramvaie moderne UPDATE

Local

Primăria a semnat contractul pentru achiziția a 18 tramvaie moderne UPDATE

Municipalitatea ieşeană a semnat contractul pentru livrarea a 18 tramvaie moderne pentru un cost de 141 milioane lei, licitația fiind adjudecată de turcii de la Bozankaya. UPDATE„Ziarul de Iași” scrie că există riscul suspendării executării contractului în contextul unei plângeri în instanță a celuilalt participant la licitație – producătorul polonez PESA.

Durata contractului este de maximum 30 de luni, dar nu mai târziu de iunie 2026 – acesta este termenul de finalizare a PNRR, program prin intermediul căruia este finanțată achiziția.

Tramvaiele vor avea lungimea de circa 22 de metri, minim 135 locuri, din care minim 30 pe scaune, minim 5 locuri accesibile pentru persoane cu dizabilități și toate dotările moderne (aer condiționat, instalație de încălzire, sistem de supraveghere și audio-video, panouri LED, echipamente Wi-Fi, sistem GPS, sistem de avertizare la coliziune etc.).

Procedura de achiziție a fost lansată în mai 2023, dar a fost contestată, în mai multe rânduri, de celălalt participant la licitație – producătorul polonez PESA.

Apartamente de vânzare Iași: oferte actualizate

Urmărește știrile APIX.ro pe WhatsApp

Articole din categoria Local

Hover Image with Link

Trafic

Facebook

Tu știi în ce cartier stai?

Cele mai citite articole din ultima lună:

To Top