Connect with us

Turcii vor livra încă 25 de autobuze electrice la Iași, achiziție PNRR

Local

Turcii vor livra încă 25 de autobuze electrice la Iași, achiziție PNRR

Primăria Iași a primit două oferte la licitația pentru achiziția a 25 de autobuze electrice, ambele companii fiind cu acționarat turcesc: Anadolu și Bozankaya. Ofertele vor fi evaluate până la finalul lunii septembrie, iar valoarea contractului se ridică la aproape 60 milioane lei, fără TVA.

Anadolu și Bozankaya au mai avut contracte cu Primăria Iași: prima societate a furnizat autobuzele ISUZU achiziționate de către municipalitate cu bani împrumutați de la BERD, în timp ce Bozankaya a livrat 16 tramvaie noi, achiziție finanțată cu fonduri europene (Programul Operațional Regional).

Cei 60 milioane lei pentru 25 de autobuze electrice sunt asigurate prin intermediul PNRR. În prezent, la Iași sunt puse în circulație alte 44 de autobuze electrice: 20 livrate de Solaris (Polonia) și 24 de către BMC Truck&Bus (România).

Noul contract mai cuprinde montarea de stații de încărcare lente (25 stații) și rapide (8 stații). „Autobuzele electrice vor avea o capacitate de transport de minim 50 de persoane, din care minim 24 de persoane pe scaun”, se precizează în caietul de sarcini.

În prezent, Primăria mai are în desfășurare două licitații în relație cu transportul public, ambele în fază de evaluare a ofertelor: achiziția a 18 tramvaie (ofertanții sunt PESA și Bozankaya) și demolarea depoului Dacia.

Apartamente de vânzare Iași: oferte actualizate

Urmărește știrile APIX.ro pe WhatsApp

Editor al publicației APIX.ro, lucrează în presă din anul 2005. De-a lungul timpului, a colaborat cu instituții de presă centrale și locale.

Articole din categoria Local

Hover Image with Link

Trafic

Tu știi în ce cartier stai?

Facebook

Cele mai citite articole din ultima lună:

To Top