Connect with us

Dacia: Ansamblul cu blocuri de 16 etaje a fost respins de plenul Consiliului Local

Investiții private

Dacia: Ansamblul cu blocuri de 16 etaje a fost respins de plenul Consiliului Local

Consilierii locali au respins vineri proiectul urbanistic propus în Dacia și care constă în construirea unui ansamblu de blocuri cu 16 etaje în zona străzilor Serg. Grigore Ioan și Lupiței: două voturi au lipsit, în condițiile în care doi liberali nu au participat la vot, iar ceilalți consilieri PNL au susținut aprobarea planului urbanistic zonal (PUZ).

Problema ridicată de către consilieri care s-au abținut (USR și PSD) a vizat, în principal, modul în care va fi afectată circulația rutieră, având în vedere că estimările din PUZ sunt că amenajarea blocurilor va aduce un plus de peste 1.800 de mașini în zonă. Potrivit investitorului (firma Servrom), un studiu de circulație realizat în cadrul proiectului arată că traficul suplimentar ar fi sub limitele maxime pe care străzile din jur le suportă.

O altă problemă, ridicată de USR, a fost rezolvată chiar în plen: consilierii USR au solicitat construirea unei creșe care să fie ulterior cedată Primăriei. În timpul discuțiilor, investitorul s-a angajat să facă o astfel de construcție și să identifice apoi căile legale pentru a o dona către municipalitate.

La vot, consilierii PSD și USR s-au abținut, în timp ce majoritatea din CL (PNL, PMP și viceprimarul Cezar Baciu) a susținut proiectul. Însă, neparticiparea la vot a doi consilieri ai PNL a dus la respingerea planului urbanistic. Chiar dacă nu a fost aprobat de plen la ședința de vineri, proiectul poate reveni la vot într-o ședință viitoare.

Impactul asupra traficului al proiectului, conform studiului de trafic

Cele 14 blocuri propuse pe un teren de 3,7 ha deținut de omul de afaceri Cristin Zămosteanu (prin intermediul firmelor sale) au un regim de înălțime cu 16 etaje, iar cele peste 1.800 de locuri de parcare sunt prevăzute la subsol. În imediata apropiere sunt deja în construcție blocuri înalte (unele vor ajunge și 18-20 etaje), iar spre capăt Dacia sunt propuse blocuri care ar putea ajunge chiar și la 28 de etaje, așa cum APIX.ro a mai relatat în alte ediții.

Apartamente de vânzare Iași: oferte actualizate

Urmărește știrile APIX.ro pe WhatsApp

Articole din categoria Investiții private

Hover Image with Link

Trafic

Tu știi în ce cartier stai?

Facebook

Cele mai citite articole din ultima lună:

To Top