Connect with us

Ansamblul de blocuri cu 16 etaje, din Dacia, ajunge la vot în plenul Consiliului Local

Investiții private

Ansamblul de blocuri cu 16 etaje, din Dacia, ajunge la vot în plenul Consiliului Local

Consilierii locali vor dezbate vineri unul dintre cele mai mari proiecte imobiliare propuse la Iași în ultimii ani: construirea unui ansamblu cu 14 blocuri în Dacia, marea majoritatea a imobilelor având un regim cu 16 etaje.

Proiectul a fost inițiat încă din anul 2019, dar parcursul spre plenul Consiliului Local (CL) a fost unul anevoios: solicitări în acest sens datează încă din 2020, dar Primăria a invocat tot felul de motive pentru a nu a ajunge în plen. Între timp, Conest a finalizat „la cheie” blocuri în zonă (lângă Lidl Dacia), iar Sun Residence a ridicat deja al doilea bloc, tot în apropiere, spre bariera BJATM, în cadrul unui complex imobiliar cu un regim maxim stabilit la 18 etaje.

Blocurile vor fi construite pe un teren de 3,7 ha în zona străzilor Serg. Grigore Ioan, Lupiței și Tabacului. Complexul va fi deservit de peste 1.800 de locuri de parcare în subteran. Ansamblu va avea și zone de birrouri și spații comerciale

În documentația care va fi intra în plenul CL poate fi consultat și un studiu de trafic: zona este una complicată având în vedere numeroasele proiecte propuse și faptul că, în viitor, este de așteptat ca toată zona spre capăt Dacia să fie reconfigurată – în special, cu proiecte rezidențiale.

În studiul de trafic ataşat proiectului se estimează că, de exemplu, pe zona de circulaţie str. Serg. Grigore Ioan – str. Tabacului, „încărcarea rutieră” va creşte de la 510 la maxim 712 de autovehicule/oră la nivelul unei benzi de circulaţie, ca urmare a construirii ansamblului de blocuri.

„Traficul auto atras de construcţiile noi propuse de încadrează în limitele existente ale căilor de acces, căi de acces ce vor fi modernizate conform PUZ, iar capacitatea arterelor existente este suficientă pentru a suporta suplimentarea de autovehicule”, se precizează în studiul de circulaţie.

Potrivit documentului citat, capacitatea de circulaţie a unei benzi cu trafic continuu, ca în cazul zonei menţionate, este cuprinsă între 950 şi 1.050 vehicule/oră, atunci când viteza de deplasare este între 20 şi 50 km/h, fiind invocat standardul de stat în acest sens.

Dacă va fi aprobat în plenul CL, investitorul (Cristin Zămosteanu, prin intermediul firmelor sale) va putea solicita emiterea autorizației de construire.

Apartamente de vânzare și închiriat pe evo-imobiliare.ro

Urmărește știrile APIX.ro pe WhatsApp

Editor al publicației APIX.ro, lucrează în presă din anul 2005. De-a lungul timpului, a colaborat cu instituții de presă centrale și locale.

Articole din categoria Investiții private

Hover Image with Link

Trafic

Facebook

Tu știi în ce cartier stai?

Cele mai citite articole din ultima lună:

To Top