Connect with us

Decizii în CL: Salubris va curăța orașul încă 10 ani, iar PMI caută un nou operator de termoficare

Local

Decizii în CL: Salubris va curăța orașul încă 10 ani, iar PMI caută un nou operator de termoficare

Consilierii locali au aprobat luni, 30 mai, două decizii cu impact direct asupra populației: Salubris se va ocupa încă 10 ani de salubrizarea oraşului, iar Primăria a demarat procedurile pentru contractarea unui nou operator de termoficare.

Decizia consilierilor de a atribui direct delegarea serviciilor către societatea Primăriei exclude ideea unei licitaţii deschise pentru următorii 10 ani. În alte oraşe din ţară, primăriile au organizat astfel de proceduri, iar serviciile sunt prestate de operatori privaţi.

În schimb, dintr-un studiu de oportunitate realizat la Iaşi a rezultat că cea mai bună soluţie la ora actuală este de a continua contractul cu Salubris, unul dintre principalele argumente constând în investiţiile făcute de operator în ultimii ani în dotarea şi înnoirea parcului auto. Însă, o problemă rămâne în continuare colectarea selectivă, unde indicatorii de performanţă ai Salubris sunt sub aşteptări.

Pentru activitatea de termoficare, Primăria va începe demersurile în sensul identificării unui nou operator în condiţiile în care, din august 2021 încoace, după plecarea Veoliei, serviciul este asigurat de municipalitate, iar managementul de Termo-Service. Veolia Energie a luat decizia de a pleca din Iași în condițiile unor pierderi financiare mari.

Alte decizii importante au vizat proiectul privind plantarea de arbori şi arbuşti pe malurile Bahluiului, actualizarea cuantumului unor investiţii publice în condiţiile majorării preţului la materiale la construcţii şi mai multe proiecte urbanistice.

[P] Apartamente de vânzare și închiriat pe evo-imobiliare.ro

Urmărește știrile APIX.ro pe WhatsApp

Articole din categoria Local

Hover Image with Link

Trafic

Facebook

Tu știi în ce cartier stai?

Cele mai citite articole din ultima lună:

To Top