Connect with us

Sistemul CCTV al Iașului va putea fi extins până la 2.000 de camere video pe străzi și în locuri publice

Local

Sistemul CCTV al Iașului va putea fi extins până la 2.000 de camere video pe străzi și în locuri publice

Primăria a lansat o nouă licitație pentru achiziția de camere video: de data aceasta, vor fi cumpărate 60 de camere pentru 30 de locuri de joacă recent modernizate. În schimb, licitația mai cuprinde o componentă: asigurarea infrastructurii necesare pentru introducerea în sistemul de supraveghere până la 2.000 de camere video.

În prezent, Primăria și mai multe instituții din subordine gestionează peste 1.100 de camere video în diverse locuri din oraș, dar nu toate imaginile sunt transmise către un dispecerat unic – acest lucru se va întâmpla cu asigurarea infrastructurii la Telecentrul amplasat în „Piramida lui Dubeț” (șos. Națională). Instituțiile care gestionează camerele sunt Poliția Locală (monitorizare trafic), CTP (unele stații, depou), Ecopiața (piețe) și Salubris (puncte gospodărești).

„Înlocuirea routerului central existent cu un router echivalent, cu transferul tuturor funcţiilor şi păstrarea programării existente. Routerul existent va fi folosit ca back-up. Introducerea a 60 de noi camere în sistem, inclusiv în softul de management, videoanaliză şi generator de date de trafic. Sistemul va putea fi extins la 2.000 de camere prin simpla conectare a camerelor (cu achiziţionarea licenţei de cameră) şi reducerea timpului de stocare a înregistrărilor”, sunt câteva dintre cerinţele incluse în caietul de sarcini aferent licitației lansate în prezent de Primărie.

Potrivit documentaţiei de atribuire, camerele achiziţionate acum vor putea detecta, printre altele, aspecte precum: obiecte (abandonate, dispărute), numărarea persoanelor care trec prin câmpul camerelor (informaţiile vor fi înregistrate într-o bază de date şi vor putea fi extrase în rapoarte în scopuri statistice), staţionări în zone interzise (cu identificarea şi clasificarea vehiculelor), persoane căzute la pământ şi aglomerări de persoane.

Mai jos, puteți consulta lista locurilor de joacă unde vor fi montate cele 60 de camere video noi:

Află care sunt cele mai noi oferte la apartamente din Iași pe 2camere.ro! (P)

Editor al publicației APIX.ro, lucrează în presă din anul 2005. De-a lungul timpului, a colaborat cu instituții de presă centrale și locale.

Articole din categoria Local

Trafic

Facebook

Tu știi în ce cartier stai?

Cele mai citite articole din ultima lună:

To Top