Connect with us

ApaVital: licitație de 124 mil. lei pentru extinderea rețelei de apă în mai multe comune

Local

ApaVital: licitație de 124 mil. lei pentru extinderea rețelei de apă în mai multe comune

ApaVital lansează o nouă licitaţie „gigant”, cu o valoare a contractului de peste 124 milioane lei, iar procedura face parte din proiectul de extindere a reţelei de apă şi canalizare în judeţ în cadrul unui proiect european, cu o valoare ce trece pragul de 2 miliarde de lei.

Noua procedură a fost împărţită în trei loturi pentru lucrări în mai multe comune pe axa principală Răchiteni – Al.I. Cuza – Heleşteni – Ruginoasa – Costeşti. Cum a fost împărțită procedura:

  • lotul 1, 86 milioane lei: realizarea unei conducte de aducţiune apă potabilă pe relaţia (satul) Şcheia – Al.I. Cuza – Oboroceni – Heleşteni – Rediu – Vascani. Amenajarea unei gospodării de apă, o reţea de canalizare (localităţile Al.I. Cuza şi Şcheia), o reţea de alimentare cu apă şi canalizare (localităţile Heleşteni, Hărmăneasa şi Oboroceni) şi un colector sau conductă de refulare (Heleşteni – Al.I. Cuza)
  • lotul 2, 28 milioane lei: înființarea de reţele de alimentare cu apă şi canalizare în localităţile Vascani (Ruginoasa), Costeşti şi Giurgeşti. De asemenea, colectorul va fi pe relația Giurgeşti – Costeşti – Dădeşti
  • lotul 3, 11 milioane lei: o staţie de epurare nouă în Al.I. Cuza care va fi prevăzută cu treaptă mecanică (staţie de pompare, bazin de omogenizare, unitate compactă de pretratare), treaptă biologică şi alte componente.

„Staţia de epurare Al.I. Cuza va epura apele uzate provenite din clusterul Al.I. Cuza, care este format din aglomerările Al.I. Cuza şi Heleşteni. Emisarul staţiei de epurare va fi râul Siret”, se precizează în documentaţia de atribuire.

În prezent, ApaVital derulează licitații de lucrări pentru extinderea rețelelor de apă și canalizare care se apropie de pragul de 500 milioane lei.

Licitațiile în desfășurare vizează următoarele zone/axe:

Apartamente de vânzare Iași: oferte actualizate

Descoperă LAPIS Residence - un ansamblu rezidențial de top

Editor al publicației APIX.ro, lucrează în presă din anul 2005. De-a lungul timpului, a colaborat cu instituții de presă centrale și locale.

Articole din categoria Local

To Top