Connect with us

Două blocuri ale Primăriei Iași vor fi reabilitate: a fost semnat contractul de lucrări

camin social canta

Local

Două blocuri ale Primăriei Iași vor fi reabilitate: a fost semnat contractul de lucrări

Municipalitatea ieșeană a semnat contractul pentru reabilitarea a două cămine sociale, din zonele Tudor Vladimirescu şi Canta, în condițiile în care valoarea totală a contractului se ridică la circa un milion de euro.

Constructorul a fost desemnat în urma licitaţiei organizate de Primărie: firma ieșeană Prauco AMV Craft SRL. „Lucrările vor viza reabilitarea termică a elementelor de anvelopă a clădirii, modernizarea sistemului de încălzire, a sistemului de furnizare a apei calde de consum, instalarea, reabilitarea, modernizarea sistemelor de climatizare sau ventilare mecanică pentru asigurarea calităţii aerului interior, reabilitarea, modernizarea instalaţiilor de iluminat etc.”, se arată într-un comunicat al Primăriei.

Potrivit reprezentanților Primăriei, executarea acestor lucrări va determina o reducere a consumului de energie cu cel puţin 50% faţă de consumul anual de dinainte de renovare. Fondurile pentru reabilitarea căminelor sociale sunt asigurate prin intermediul PNRR.

În cadrul aceluiaşi program, municipalitatea mai desfăşoară două proiecte în ceea ce priveşte reabilitarea energetică de imobile de locuit. Anul trecut, asocierea Conest – Sigm Home Projects şi-a ajudecat licitaţia pentru refacerea blocurilor S4 (str. Ciurchi 109A), „Carmen” (bd. Independenţei 2), Z4 (bd. Nicolae Iorga 30), D2 (str. Oancea 34) şi B3 (bd. Ştefan cel Mare 4). În acest caz, valoarea lucrărilor este de 4,8 milioane euro (inclsuiv TVA).

Alte clădiri rezidenţiale pentru care Primăria a atras fonduri PNRR sunt două imobile din str. I.C. Brătianu nr. 6 şi str. Macazului nr. 5. Pentru aceste imobile, valoarea totală a proiectului se ridică la 1,3 milioane euro. La cele două clădiri vor fie executate şi lucrări de consolidare seismică, suplimentar faţă de renovarea energetică. În această perioadă Primăria organizează licitaţia pentru contractarea serviciilor de proiectare şi asistenţă tehnică a lucrărilor, evaluarea celor două oferte primite fiind în curs de finalizare. 

Apartamente de vânzare Iași: oferte actualizate

Urmărește știrile APIX.ro pe WhatsApp

Articole din categoria Local

Hover Image with Link

Trafic

Facebook

Tu știi în ce cartier stai?

Cele mai citite articole din ultima lună:

To Top