Connect with us

Două firme vor să digitalizeze serviciile publice ale Pașcaniului: contract de 1,4 mil. lei

Smart City

Două firme vor să digitalizeze serviciile publice ale Pașcaniului: contract de 1,4 mil. lei

Primăria Pașcani a primit două oferte în cadrul licitației pentru digitalizarea serviciilor publice, conform informațiilor publicate în sistemul electronic de achiziții publice (SICAP), în condițiile în care contractul are o valoare estimată de 1,4 milioane lei, fără TVA.

Ofertanții sunt Atek Software (Iași) și o asociere de firme formată din TNT Computers (Sibiu) și Electro Optic Components (București). Primăria Pașcani va finaliza evaluarea ofertelor cel târziu pe 21 septembrie.

„Transformarea municipiului Pașcani într-un oraș inteligent va avea urmări asupra inovării tehnologice, transporturilor inteligente, creșterii eficienței energetice, vieții cetățenilor, lucrătorilor și întreprinderilor, prin numeroase aspecte legate, de exemplu, de transparență sporită, de democrație și va permite o participare mai activă la procesul decizional”, se arată în caietul de sarcini aferent licitației.

Una dintre componentele proiectului vizează implementarea unei platforme (portal web) care să simplifice procedurile administrative și să reducă birocrația pentru pășcăneni, alături de digitalizarea proceselor de administrare a documentelor. Prin intermediul portalului vor putea fi transmise documente cu caracter general și va conține și o secțiune de primiri solicitări și eliberare documente legate de urbanism: certificate, autorizații, procese verbale de recepție etc.

Alte componente ale portalului vizează asistența socială (procesare online a dosarelor specifice), poliția locală (incidente raportate online și realizarea unei hărți a infracționalității), asistență virtuală bazată pe inteligență artificială, aplicație pentru mobil (disponibilă pentru funcționarii instituției – o facilitate va fi, de exemplu, tipărirea chitanței în teren) și un management al achizițiilor, investițiilor, cotnractelor și proiectelor europene.

Apartamente de vânzare Iași: oferte actualizate

Descoperă LAPIS Residence - un ansamblu rezidențial de top

Articole din categoria Smart City

To Top